Annonce
Erhverv

120 gratis foredrag: Landets største elektronik- og robotmesse begynder i dag

Elektronikmessen E-18 har fået en tvillingesøster. Det handler om robotter, og ja - navnet er R-18. Messerne åbner tirsdag i Odense Congress Center. Foto: Sofie Vejlmark Andersen

I løbet af de næste tre dage vil mere end 150 udstillere fylde hallerne i OCC med det sidste nye inden for robot- og elektronikbranchen - og det er ikke kun for branchenørder.

Kunstig intelligens, fremtidens robotter og mulighederne med den nyeste teknologi. Hvis man gerne vil holde sig opdateret på, hvad der foregår inden for elektronik- og robotbranchen, så er Odense Congress Center det rigtige sted at være i de næste tre dage. Her vil nogle af de førende spillere vise det sidste nye inden for deres felt.

Det er en helt ny cocktail, hvor innovation, iværksætteri og produktion mikses med digitalisering, cloud computing og robotteknologi. For elektronikmessen E-18 har fået en tvillingesøster - nemlig robotmessen R-18. Her vil nogle af verdens skarpeste robotudviklere være at finde sammen med industrien, robotproducenterne og softwareleverandører.

Da elektronikmessen E-16 fandt sted for to år siden, trak den mere end 3500 besøgende til OCC. Og med med den nye robotmesse E-18 forventer arrangørerne, at mindst 5000 gæster vil gå rundt blandt de 150 udstillere fra ind- og udland.

Og med masser foredrag er der rig mulighed for at blive klogere. Det fortæller Søren Therkelsen, der er projektleder hos OCC.

- Vi har en lang række af internationale talere og virksomheder, som virkelig sætter dagsordenen. Her vil være folk fra virksomheder som IBM, Intel, Microsoft og Google, siger han.

Annonce

Selv om man måske sidder som beslutningstager i en virksomhed, der er langt fra elektronikverdenen, så vil man helt sikkert kunne få noget med hjem.

Søren Therkelsen, projektleder OCC

Messerne E-18 og R-18

Robot- og elektronikmesserne E-18 og R-18 finder sted i Odense Congress Center fra tirsdag den 11. september til torsdag den 16.september.150 udstillere fra ind- og udland er med, hvor R-18 finder sted for første gang. Messerne er arrangeret af OCC i samarbejde med Odense Robotics, UAS Denmark, Odense Kommune, Odense Seed and Venture samt innovationsnetværket RoboCluster og Udenrigsministeriet.

Der er åbent alle dage fra 9-16 undtagen onsdag, hvor arrangementet løber til klokken 17. Der er gratis adgang.

Mere end 120 foredrag

Allerede tirsdag kan man møde serieiværksætteren Lars Tvede. Sammen med Peter Warnøe stiftede han i efteråret 2016 venturekapitalfonden Nordic Eye, og under overskriften "Intern innovation - sådan overhaler du konkurrenter globalt" vil han tale om, hvad etablerede virksomheder kan lære af iværksættere.

Lars Tvede går på podiet som den første taler klokken 10.15 - det er umiddelbart efter udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), der står for den officielle åbning af messen.

- I alt vil der være med end 120 foredrag i løbet af de tre dage, så selv om man måske sidder som beslutningstager i en virksomhed, der er langt fra elektronikverdenen, så vil man helt sikkert kunne få noget med hjem, siger Søren Therkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce