Annonce
Odense

120 boliger i seniorbofællesskab i Gartnerbyen

Et oversigtskort over gartnerbyen, som den vil se ud, når den er helt bebygget. Seniorbofællesskabet bliver en del af etape 2 i byggeriet. Illustration Arkitema
Også i Gartnerbyen i Bolbro skal der været seniorbofællesskab. Det skal bygges i et partnerskab mellem Odense Boligselskab og pensionsselskabet PFA.

Om en uges tid sættes spaden i jorden til endnu et seniorbofællesskab i Odense. Denne gang i Gartnerbyen, hvor Odense Boligselskab bygger et alment seniorbofællesskab med 40 boliger. Samtidig sætter PFA spaden i jorden til et byggeri lige ved siden af, og det vil blive opført i et partnerskab med det almene boligskab.

PFA opfører således 86 lejligheder på samme byggefelt, og de lejligheder betegner pensionsselskabet ligeledes som et seniorbofællesskab. Beboerne her kommer til at dele fælleshus med Odense Boligselskabs lejere, og det bliver også boligselskabet, der skal stå for udlejningen af de lejligheder, der er ejet af PFA.

I foråret vandt Odense Boligselskab muligheden for at bygge et seniorbofællesskab med tilsagn om grundkapital på fem millioner kroner fra Odense Kommunes pulje til seniorbofællesskaber, som projektet på Dalum Papir-grunden også har fået grundkapital fra.

PFA kan endnu ikke sige så meget om de nye boliger, men Odense Boligselskab kan oplyse, at de 40 lejligheder, som boligselskabet bygger, vil få en størrelse på omkring 75 kvadratmeter. Formand for Odense Boligselskab, Rene Bøye, glæder sig til at følge det nye projekt:

- Det her er lidt anderledes og interessant, fordi vi gør det her sammen med et pensionsselskab - altså en privat investor. Den almene del kommer til at køre som en helt almindelig almen afdeling. Men fælleshuset bygger vi sammen med PFA, som så også bygger 86 boliger i samme omgang. PFA's lejligheder kommer vi til at administrere for eksempel i forhold til lejekontrakter. Vi kommer også til at dele viceværtsfunktionen, siger han.

Boligforeningen oplever allerede nu en interesse for seniorbofællesskabet og er også begyndt at skrive folk op, der har henvendt sig uopfordret om byggeriet. Der er dog endnu ikke oprettet en interessegruppe, men det bliver der, når byggeriet er lidt længere fremme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Fyn For abonnenter

Drabssigtet død i cellen: Fyns Politi kommer med udmelding om dødsfald

Annonce