Annonce
Faaborg-Midtfyn

120 børn fik en aktiv start på sommerferien: Fuldt hus til Fyns største gymnastikskole

Gymnastikskolen i Årslev Sdr. Nærå Gymnastikforening er en del af DGI Fyns gymnastikskoler og finder hvert år sted den første uge i skolernes sommerferie. I år var børnene i aktion fra 3. til 5. juli. PR-foto
Årslev Sdr. Nærå Gymnastikforening meldte endnu en gang fuldt hus, da 120 gymnastikglade børn fra 0.-4. klasse deltog i tre dages gymnastikskole med fart over feltet.

Årslev-Sdr. Nærå: I uge 27 fik 120 børn en aktiv start på sommerferien til Årslev Sdr. Nærå Gymnastikforenings gymnastikskole. For ottende år i træk kunne gymnastikforeningen melde alt udsolgt til den populære gymnastikskole, der med sine 120 gymnaster er den absolut største på Fyn i DGI-regi.

- I løbet af de otte år, vi har afholdt gymnastikskole, har vi været fuldt booket alle årene. Jeg tror noget af det, der gør vores gymnastikskole så populær, er, at vi i området har et godt netværk blandt forældre og instruktører, og hvor de mindste børn også kan spejle sig i de ældre gymnaster, fortæller Heidi Pedersen, der er tovholder på gymnastikskolen i Årslev, i en pressemeddelelse.

Annonce
For Heidi Pedersen er gymnastikskolen blevet et hjertebarn, som hun sammen med en flok andre frivillige bruger mange timer på at planlægge og afvikle. PR-foto

Alle kan deltage

I løbet af de tre dage, som gymnastikskolen varer, får gymnasterne stiftet bekendtskab med både spring, rytme og forskellige legeaktiviteter - og børnene kan deltage lige meget om de er erfarne gymnaster eller prøver det for første gang:

- Vi har valgt et enkelt men stærkt koncept, som hver dag består af tre moduler, hvor hovedfokus selvfølgelig ligger på gymnastikken - det er jo derfor, de har tilmeldt sig, siger Heidi Pedersen og fortsætter:

- Mange af børnene kommer igen år efter år. Det er blevet en fast tradition, og de kan se frem til et program, som er genkendeligt, og som de er trygge ved. Når de bliver for gamle til at deltage, ser vi da også, at flere af gymnasterne glider over i rollen som hjælpeinstruktører.

Et hjertebarn

At flere går videre som hjælpeinstruktører er blandt andet noget af det, der er motivationen for Heidi Pedersen, der sammen med en stor gruppe frivillige bruger mange timer på planlægningen og afviklingen af gymnastikskolen.

- Gymnastikskolen er jo mit hjertebarn. Og ja, jeg bruger mange timer på det, men det opvejes fuldt ud af at se, hvordan de unge vokser med opgaven og får blod på tanden til at undervise. Samtidig er det også det hele værd at opleve børnenes gåpåmod og deres glæde ved at lære en ny serie eller et nyt spring, som de måske ikke troede, de kunne - og sidst men ikke mindst er det fedt at se forældrenes stolte smil til opvisningen om fredagen, siger Heidi Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce