Annonce
Nordfyn

12 ud af 23 foreninger hjulpet: Penge uddelt til foreningslivet

Spillerne i Klinte Grindløse kan se frem til bedre lysforhold på træningsbanerne. Arkivfoto: Arne Rasmussen
Klinte Grindløse Idrætsforening blev den store vinder, da Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget uddelte donationer til kommunens foreninger.

Nordfyn: Sædvanligvis udløser det hverken jubel eller stor opmærksomhed, når der fremlægges et mødereferat fra Erhverv-, Kultur- og Fritidsudvalget.

Men efter seneste møde er der grund til at juble hos 12 lokale foreninger. Alle er blevet begunstiget med penge fra den såkaldt uprioriterede anlægspulje. Formålet med puljen er at bidrage til store vedligeholdelsesopgaver/anlæg/inventar indenfor kultur- og fritidsområdet.

23 foreninger havde søgt om penge. 12 fik støtte. Målt på beløbsstørrelsen er der størst grund til jubel hos Klinte Grindløse Idrætsforening. Med 365.313 kroner fik de flest penge. Midlerne skal bruges til en ny og forbedret belysning på træningsbanerne.

- Vi har et gammelt lysanlæg, hvor lyset er gulligt og lysmasterne formodentlig er halvrådne. Der er også en af masterne, hvor lyset ikke virker. Der har for mange år siden været lavet forbedringer, hvor lamperne blev udskiftet, hedder det i ansøgningen.

Annonce

De får støtte

Følgende 12 foreninger er blevet tildelt økonomisk tilskud af Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget:

Klinte Grindløse Idrætsforening 365.313 kr.

Krogsbølle Gymnastik og Idrætsforening 288.750 kr.

Bårdesø Forsamlingshus 90.000 kr.

Nr. Nærå Ringe Forsamlingshus 62.656 kr.

KFUM Spejderne 51.637 kr.

Roerslev Forsamlingshus 47.954 kr.

Uggerslev Forsamlingshus 38.806 kr.

Særslev GF 21. 875 kr.

Bogense Billardklub 14.850 kr.

Søndersø Amatørteater Gruppe 14.831 kr.

De Blå Spejdere 10.437 kr.

Melby Forsamlingshus 8.750 kr.

Renovering af klubhus

Næst flest penge fik Krogsbølle Gymnastik og Idrætsforening, der har cirka 300 medlemmer, med 288.750 kroner. De skal bruges til renovering af klubhuset. I foreningens ansøgning lyder det blandt andet:

- Klubhuset blev bygget på helt frivillig basis i 1993 og er således nu snart 26 år gammelt. Vejr og vind og brug har sat sine spor, og det er nu nødvendigt med en renovering.

Der er endnu godt en million kroner tilbage i den uprioriterede anlægspulje for 2019, som endnu ikke er prioriteret til konkrete projekter.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce