Annonce
Kultur

12-tals guitarist er årets talent

Guitaristen Casper Tovgard Christensen fik et 12-tal for sin bachelorkoncert. Nu kan han krydre med titlen "Årets fynske jazztalent". PR-foto

"Årets fynske jazztalent" er den 25-årige Casper Tovgaard Christensen, der spiller i bandet New Organ Trio med Henrik Sørensen, som blev "Årets fynske jazzmusiker".

Den 25-årige guitarist Casper Tovgaard Christensen er udvalgt af Udviklingsforum, Unge Fynske Jazztalenter som "Årets fynske jazztalent" i 2018. Selv om guitaristen er beæret og stolt over at modtage sådan en pris, konstaterer han, at det kom bag på ham.

- Jeg har selvfølgelig øvet mig meget og arbejdet for at spille så mange koncerter, som overhovedet muligt, men at det skulle resultere i denne pris, var ikke noget, jeg havde regnet med, siger Casper Tovgaard Christensen.

2018 har i det hele taget været et godt år for guitaristen, der afsluttede sin bachelor med en koncert på Dexter tidligere på året.

- Der har været mange store øjeblikke. Men det største må være bachelorkoncerten. Det var en kanon koncert, som jeg fik et 12-tal for. En virkelig god dag, siger Casper Tovgaard Christensen.

Annonce

Ser frem til 2019

Listen over hans inspirationskilder er lang og tæller navne som Dexter Gordon, Freddie Hubbard, Cannonball Adderley, Jackie McLean, Sonny Rollins, John Coltrane, Yusef Lateef og Miles Davis.

- Lige for tiden lytter jeg også meget til folk som Jessi Van Ruller, Jim Hall og Peter Bernstein. Jeg kunne blive ved at remse navne op på inspirationskilder, siger Casper Tovgaard Christensen.

Hans indtryk af det fynske og især det odenseanske jazzmiljø for tiden er, at de yngre musikere bliver dygtigere og dygtigere.

- Det synes jeg, caféer, barer og spisesteder i højere grad skulle udnytte. Der er mange unge talenter at hyre, og jeg er sikker på, at markedet er der, siger Casper Tovgaard Christensen og tilføjer, at de unge jazzmusikere også godt kunne bruge et alternativ til Dexters jazzjam-arrangementer.

Han håber, at prisen som "Årets fynske jazztalent" kan åbne endnu flere døre.

- Prisen kan formodentlig bringe mig skridtet videre. Jeg ser i hvert fald håbefuldt frem til nye musikalske oplevelser i 2019, siger Casper Tovgaard Christensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce