Annonce
Nordfyn

12 kilometer under den kolde hane

Starten er gået til 12 kilometerruten - i en kold regn med store tunge dråber. Foto: Thomas Gregersen

Stiftens etapeløb blev søndag afviklet i Bogense, hvor 236 kom rundt om den gamle købstad.

Bogense: Udvalgsformand Kurt Christensen fra Nordfyns Kommune havde æren af at sende løberne afsted med et knald, da Stiftens etapeløb søndag formiddag rundede Bogense i silende regn. I tyndt løbetøj og en temperatur på 6-7 grader, så de 236 løbeglade mennesker i alle aldre dog ikke ud til at bekymre sig ret meget om de tunge dråber.

- Jeg tænker ikke så meget over vejret. Det vigtige er at komme ud og få en masse god energi og noget luft til hjernen. Selvfølgelig er det sjovere, når det er tørt og lidt lunere i vejret, men løbeturene bliver aldrig en sur pligt. Dem er jeg helt afhængig af, fortæller 58-årige Susanne Hansen fra Nørreby, der i år er med i Stiftens etapeløb for ottende gang.

Hun har også løbet med alle de seks gange, løbet har været afviklet her på hendes hjemmebane i Bogense.

Som noget nyt fik løberne i år også sand under fødderne, da ruten gik helt ude i vandkanten over en strækning på cirka 300 meter ved Marinastranden.

- På den måde er regnen faktisk meget rar, fordi så er sandet hårdere at løbe på, mener Susanne Hansen, der ofte løber på stranden hjemme i Nørreby.

Etapen i Bogense kaldes løbets kongeetape, fordi der løbes på sandstranden. Det trækker tænder ud. Mange bliveroverrasket over, hvor hårdt det er at løbe på sand, og nogle skifter løbestil, påpeger løbsdirektør i HCA Maraton, Torben Simonsen, der har prøveløbet ruten.

Som sidste år er der to distancer i Bogense. Man kan vælge at løbe 8,195 km eller den længere distance på 12 km. Denne distance passer for mange godt ind i et træningsforløb til et af forårets halvmaratonløb. I år var der også et børneløb på 2,3 km, så der var mulighed for, at hele familien kunne tage del i motionsløbet.

Stiftens Etapeløb kan fejre 10 års jubilæum i 2017-2018-sæsonen.

Kommunalbestyrelsesmedlem og udvalgsformand fra Nordfyns Kommune, Kurt Christensen, sendte løberne afsted med knaldet fra en startpistol. Foto: Thomas Gregersen
Annonce

Livsstilsændring startede løbet

Susanne Hansen lagde sit liv om for små 10 år siden, da hun gerne ville ned i vægt, og siden har løbeturene været en fast del af hendes hverdag.

- Jeg løber mindst tre gange om ugen, hvor det bliver mellem 7 og 10 kilometer per gang, og så har vi i Bogenseløberne noget halvmaratontræning om lørdagen, hvor det bliver til godt 10 til15 kilometer. Jeg har spillet fodbold som ung, og også dyrket både volleyball og badminton, men når man løber er man ikke afhængig af andre eller faste tidspunkter i klubberne. Her kan man altid træne, når det passer ind i ens program, fortæller Susanne Hansen.

De to voksenruter var henholdsvis 8,2 eller 12 kilometer, og som noget nyt var der i år også et børneløb på 2,3 kilometer.

Søndagens løbetur i Bogense var næstsidste etape af Stiftens Etapeløb. Den sidste afvikles i Nyborg den 26. marts, hvor der skal løbes 10 kilometer i omegnen af bæltbyen.

Så var det ottekilometerløbernes tur til at komme afsted. Dem var der 144 tilmeldt af. Foto: Thomas Gregersen
Susanne Hansen fra Nørreby løber til dagligt i Bogenseløberne, der stod for at arrangere den nordfynske etape. Foto: Thomas Gregersen
Mange løbere trak ind i Bogensehallerne inden løbet, så de først blev våde lige inden startskuddet gik. Foto: Thomas Gregersen
Det var ikke alle, der stillede op til den udendørs opvarmning, da regnen tog til lige inden start. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Annonce