Annonce
Udland

12.000 drengespejdere i USA sexmisbrugt siden 1944

Brendan Mcdermid/Reuters
"Perversions-dokumenter" angiver, at 7800 medlemmer af spejderkorps begik overgreb.

Over 12.000 drenge i USA har siden 1944 været ofre for seksuelt misbrug i deres spejderforeninger, hvilket er langt flere end hidtil antaget, siger en advokat i New York.

Jeff Anderson, som repræsenterer ofre for seksuelt misbrug, siger samtidig, at dokumenter fra Boy Scouts of America tyder på, at over 7800 personer fra spejderforeninger har begået seksuelle overgreb.

Det er også flere end hidtil antaget.

De pågældende dokumenter fra spejderbevægelsen, som er blevet kendt som "perversions-dokumenterne", angiver, at overgrebene skulle være begået af spejderledere og tropsførere.

Dokumenterne blev kendt under en retssag i 2012 i delstaten Oregon.

En meget intens eftersøgning efter ofre på internettet kan føre til, at spejderbevægelsen Boy Scouts of America står over for den største skandale i dens 109 år gamle historie. Det skriver AP.

En lang række forlig, som er indgået for at undgå retssager, har allerede givet bevægelsen store økonomiske problemer.

Og de økonomiske udgifter kan blive langt højere i de kommende år på grund af ændret lovgivning.

Nye love gør det nemlig muligt at kræve erstatninger for overgreb, som ligger mange år tilbage i tiden. Sådanne retssager kan indledes i New York fra august i år.

I andre delstater er lignede lovændringer på vej.

Anderson fortæller, at en retssag i år i Minnesota har afsløret, at antallet af ofre og gerningsmænd er højere end hidtil antaget. Han henviser til en undersøgelse foretaget af Janet Warren fra Virginias Universitet.

- Hun siger, at der er over 12.000 ofre nævnt i de undersøgte dokumenter, mens 7800 gerningsmænd identificeres.

- Det er ikke blot tallene, som er stærkt foruroligende, men også det forhold, at Boy Scouts of America aldrig har offentliggjort disse navne, siger Anderson.

Boy Scouts of America, som blev grundlagt i 1910, har i dag over 2,4 millioner medlemmer.

/ritzau/AFP


Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce