Annonce
Sport

12-årig skal spille mod de store golfkanoner

Gregory Shamus/Ritzau Scanpix
Teenageren Michelle Liu bliver blandt de yngste golfspillere nogensinde på LPGA Touren.

De bedste kvindelige golfspillere skal i denne uge konkurrere mod et talent af de sjældne ved Canadian Womens Open på den amerikanske LPGA Tour.

Den blot 12-årige canadier Michelle Liu bliver den yngste deltager i turneringens 47-årige historie.

- Det bliver helt sikkert en udfordring for mig og mit mentale spil. Jeg skal se, om jeg kan holde mit fokus på hvert eneste slag.

- Jeg ved, at der er mange gode spillere med.

- Jeg har store håb, men forventningerne er lidt mindre, siger Michelle Liu ifølge AFP.

Den unge canadier vil være nøjagtig 12 år, ni måneder og seks dage, når hun indleder turneringen torsdag.

Hun kvalificerede sig til turneringen tidligere på sommeren, da hun blev nummer 12 ved de canadiske amatørmesterskaber.

Michelle Liu er dog ikke den yngste spiller på LPGA Touren nogensinde. I 2014 kvalificerede amerikaneren Lucy Li sig til US Open i en alder af blot 11.

Danskerne Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen deltager i denne uges Canadian Womens Open.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Assens For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce