Annonce
Kerteminde

119 motorcykler tordnede mod mobning af Maibritt

En stor flok motorcyklister dukkede søndag middag op for at hente 12-årige Maibritt Bense i Kerteminde og støtte hende imod den mobning, hun er blevet udsat for af en skolekammerat. Foto: Kim Rune
12-årige Maibritt Bense gjorde søndag store øjne, da en sværm af motorcykler fra hele landet parkerede foran hendes hjem i Kerteminde for at tage afstand fra mobning

Kerteminde: Hendes yndlingsfarve er lilla. Da der søndag middag holdt ikke mindre end 119 motorcykler i alverdens forskellige farver, former og størrelser på Damgårds Allé i Kerteminde, og 12-årige Maibritt Bense havde fået det umulige valg at udpege blot én at køre med, gik hun derfor - ganske fornuftigt - efter farven.

En lilla og lysegrøn Kawasaki ZX9R også kaldet en "Ninja 900." Føreren hed Jasper Boll og havde taget turen fra hjembyen Vejle for at deltage i dette helt særlige motorcykeltræf i Kerteminde.

- Man kan køre langt for at spise en is, men man kan også køre langt for at støtte en god sag, og jeg valgte i dag det sidste, fortalte Jasper Boll, inden en øredøvende torden af motorstøj fyldte luften.

- Jeg har selv to børn på otte og elleve og min søster har en datter, der er blevet mobbet, så jeg kender til det, fortalte han videre.

Annonce

Om MC Mod Mobning

MC mod Mobning er en gruppe af motorcyklister, som sammen kæmper imod mobning. Gruppen er organiseret på Facebook, hvor der foreløbig er 9400 medlemmer. Målgruppen er børn (indtil 16 år), som føler sig mobbet i skolen og/eller ved fritidsaktiviteter. Motorcyklerne møder op på barnets skole eller ved hjemmet, hvor barnet får en køretur bag på én af de mange motorcykler.
Medlemmerne vil også prøve at lave så meget larm, "at dem som burde hjælpe dig - kan høre det.
Kilde: Facebook-gruppen "MC Mod Mobning."

Han er en del af Facebook-gruppen "MC Mod Mobning", en gruppe på 9400 medlemmer, der havde arrangeret dagens tur til Kerteminde efter en henvendelse fra Maibritt Benses frustrerede mor.

- Jeg havde gennem længere tid bemærket, at hun havde ændret personlighed. Hun havde ellers skiftet skole, men så begyndte problemerne igen, og så læste jeg om MC Mod Mobning på Facebook og spurgte, om de ikke ville komme en tur til Kerteminde. Jeg er helt overvældet over, at der er så mange, fortæller Dorthe Bense.

Og det var en tydelig glad datter, der med et stort smil på læben stod af motorcyklen på Kerteminde Havn senere på eftermiddagen.

Hun ønsker ikke at tale om den mobning, hun har været udsat for på den folkeskole, hvor hun går, og det er heller ikke hensigten med MC Mod Mobning, fortæller formand Susanne Friis:

- Vi kigger fremad, ikke bagud. Vi interesserer os ikke i hvem, der mobber, og hvem der kigger på. Vi er kun interesseret i, at det stopper.

Da motorlarmen efterfølgende stilnede af på Nordre Havnekaj, roste Christian Bense, der er far til dagens hovedperson, det store fremmøde:

- Jeg er så taknemlig for, at I ville møde op i dag. Vi siger nej tak til mobning. Men nogen gange har vi brug for at blive mindet om det.

Susanne Friis havde et budskab med til klassekammeraterne:

- Fællesskab er vigtigt. Vi kunne ikke gøre det her uden et stærkt fællesskab i MC Mod Mobning. I skolen er der også et fællesskab. I har samme alder, I har samme mål, at I skal have en uddannelse og lære noget. Det er ikke sikkert, at man kan lige godt med alle. Det behøver man heller ikke. Men vi skal respektere hinanden og sørge for, at fællesskabet er for alle.

Skolen og forældregruppen i klassen har nu også taget fat på problemstillingen, fortæller Dorthe Bense.

Til Maibritt lød også nogle ord fra mc'ernes formand:

- Her er folk fra hele landet for at vise dig, at du har en plads i vores fællesskab. For at fortælle dig og dem omkring dig, at mobning ikke er i orden. At det skal stoppe.

- Og så er vi her også lidt for at vise dig vores motorcykler.

Efter et nærmest umuligt valg mellem 119 flotte motorcykler, besluttede Maibritt Bense, at hun ønskede en tur på denne Kawasaki. Også kaldet en Ninja 900. Den havde taget turen fra Vejle for at være med. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce