Annonce
Fyn

112.000 fynboer har fået første stik: Ligger over landsgennemsnittet

På Fyn har næsten hver fjerde fået den første vaccine. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Dagens seneste vaccinationstal er netop udkommet, og det er opløftende nyt for fynboerne, som gennemsnitlig er blevet vaccineret mere end landsgennemsnittet.

Den højere procentdel af vaccinerede fynboer kan dog også forklares med en højere gennemsnitsalder blandt indbyggerne på Fyn end i resten af landet.

På samme måde kan det forklares, at Odense er den kommune på Fyn, der har den laveste andel af vaccinerede indbyggere. I Odense ligger indbyggernes gennemsnitsalder hele seks år under gennemsnittet for Fyn.

Annonce

Fyn står for 42,7 procent af de vaccinationer, som er uddelt i Region Syddanmark. Samlet set har 263.480 ud af 1.224.368 borgere i Region Syddanmark fået det første stik.


Det forventes, at Sundhedsstyrelsen tager stilling til, om den nye Johnson & Johnson-vaccine skal bruges i Danmark. Hvis den skal det, vil det sætte fart på vaccineprogrammet, og op mod 400.000 danskere vil kunne vaccineres om ugen.

Johnson & Johnson-vaccinen kræver kun, at man bliver stukket en gang, mens de to andre vacciner, som bruges i Danmark, kræver to stik med nogle ugers mellemrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce