Annonce
Middelfart

102 års lægeerfaring stopper i Gelsted: Birgitte er klar til at tage over

Generationsskifte i lægehuset, hvor Linda Møller og Maria Pedersen ( fra venstre) har fået en ny kollega og partner i lægehuset i form af Birgitte Brinck-Jensen (i midten). Kirsten Bang og Preben Kjærhus (yderst til højre) stopper. Det samme gør Jens Thygesen, som ikke er på billedet. Foto: Daniel Kofoed.
Der er dømt generationsskifte i Gelsted-Ejby Lægehus, når læge Birgitte Brinck-Jensen overtager dele af praksissen, og tre erfarne læger snart har sidste arbejdsdag.

Gelsted: I løbet af de kommende uger gennemgår Gelsted-Ejby Lægehus et større generationsskifte, når tre erfarne læger går på pension, mens nye kræfter tager over.

Kirsten Bang, der har været læge på stedet i 30 år, og Preben Kjærhus, der har været læge i området i 32 år, har sidste dag i lægehuset på fredag.

Mens Jens Thygesen, der huseret i lægehuset i 40 år, stopper 1. november.

Lægerne vil først og fremmest gerne takke patienter og kolleger for godt samarbejde gennem årene.

I 2015 slog Preben Kjærhus sin enmandspraksis i Ejby sammen med det noget større lægehus i Gelsted. Han var dengang kommunens sidste solopraksis, og han har ikke fortrudt at rykke til nabobyen.

- Det er helt anderledes med gode kolleger og personale, fortæller han og tilføjer, at især den faglige sparring har fået et løft.

Både Preben Kjærhus og Kirsten Bang glæder sig over, der kommer yngre kræfter til i en tid med lægemangel. Særligt udenfor de større byer.

Annonce
Birgitte Brinck-Jensen (i midten) er ny læge i Gelsted-Ejby Lægehus og overtager nogle af Kirsten Bang (bagerst) og Preben Kjærhus' patienter. Foto: Daniel Kofoed.

På udkig i 1,5 år

Lægehuset har igennem noget tid arbejdet på en plan for generationsskiftet i huset med omkring 6800 patienter fra et stort opland, der dækker helt fra Aarup til Gelsted, Ejby og Brenderup.

Læge Linda Møller forklarer, at lægehuset i halvandet år har annonceret efter nye kræfter med åbent hus og opslag.

Og sammen med andre vestfynske lægehuse har Gelsted-lægerne deltaget i en såkaldt doc-crawl, hvor nyuddannede læger kom på rundtur for at se, om lægelivet på landet var noget for dem.

Men ingen nyuddannede bed på, og det var lidt af en tilfældighed, at en læge fra Fredericia fik nys om den ledige praksis i Gelsted.

- De nyuddannede vil nok hellere være i byen, men så fik vi Birgitte, og så var der hul igennem fortæller Linda Møller.

Det var Birgitte Brinck-Jensen, der igennem sit netværk havde hørt om, at lægerne Linda Møller og Maria Pedersen søgte nye kolleger. Den fristelse kunne hun ikke modstå - og hun købte sig ind hos Gelsted-lægerne.

- Jeg er blevet taget imod med åbne arme, og alle er meget venlige. Jeg glæder mig til samarbejdet med patienterne, fortæller Birgitte Brinck-Jensen, 53 år, der i op mod 13 år har drevet lægepraksis i Fredericia.

Rygestop og bevægelse

Birgitte Brinck-Jensen er uddannet fra Aarhus Universitet i 1995 og bor i Fredericia. Hun lægger ikke skjul på, at fællesskabet blandt lægerne og ikke mindst de øvrige ansatte i lægehuset var med til, at hun tog springet over Lillebælt.

Privat er hun optaget af løb og svømning, og det er ikke usandsynligt, at det også kommer til at smitte af på patienterne. Man vil i hvert fald opleve, at den nye læge i Gelsted har en klar holdning til, hvilken "medicin" der ofte kan hjælpe en videre:

- Rygestop og bevægelse. Det skaber et bedre liv, understreger Fredericia-lægen, der har taget forskud på det landlige lægeliv, da hun blev ansat umiddelbart før sommerferien.

Selv om tre erfarne læger nu stopper, kommer lægehuset ikke til at mangle hænder, understreger Linda Møller.

Flere af de afgående læger har nemlig arbejdet på deltid, og lægehuset har desuden to faste vikarer ansat, som sammen med Birgitte Brinck-Jensen skal løfte opgaverne sammen med Linda Møller og Maria Pedersen.

Derudover er en uddannelseslæge tilknyttet inklusiv en jordemoder, tre sygeplejersker og tre sekretærer.

Der har været lægehus på adressen siden 1906.

I 2015 gennemgik lægehuset en større renovering, hvor det blandt andet blev udvidet, så der var plads til, at Ejby-lægen Preben Kjærhus kunne rykke ind.

Skiftedag i lægehuset i Gelsted. Fra venstre: Linda Møller, Maria Pedersen, Kirsten Bang, Birgitte Brinck-Jensen og Preben Kjærhus. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce