Annonce
Fyn

101 indlagt fredag: Kertemindes incidens runder 80

Magasin du Nord i København indsatte fredag coronavagter, der skal sørge for, at handlende overholder retningslinjerne. Københavns Kommune har aktuelt en incidens på 125. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Kerteminde Kommunes coronatal går stadig den forkerte vej. Andre fynske kommuner oplever mindre stigninger. På landsplan har der torsdag til fredag været det højeste antal bekræftede smittetilfælde siden epidemien startede i marts.
Annonce

Fyn: Torsdag til fredag har coronatallene bevæget sig den forkerte vej flere steder på Fyn - og Danmark i øvrigt.

Det er stadig Kerteminde Kommune, der har den højeste incidens på Fyn. Tallet beskriver antal smittetilfælde de seneste syv dage per 100.000 indbyggere. Den seneste uge har der nu været 20 smittetilfælde i kommunen, hvilket giver en incidens på 82. Onsdag var det tal 42.

Øens næsthøjeste incidens tilhører Odense Kommune, hvor den er 39. Det svarer til 79 tilfælde den seneste uge, og det er lidt højere end torsdag, hvor incidensen var 33.

Middelfart Kommune har også krydset de 30. Her er incidensen vokset fra 28 torsdag til 34 fredag. Faaborg-Midtfyn befinder sig også endnu engang på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste, da incidensen fredag er 23.

Nordfyns- og Nyborg Kommune er uændrede fra torsdag til fredag, og deres incidenser er henholdsvis 20 og 13.

Assens Kommune oplever en mindre stigning til 12, mens Svendborg Kommune falder en smule til det samme.

Langeland og Ærø er fortsat coronafri.

Annonce

Over 100 indlagt

På landsplan er fredag 678 nye bekræftede smittetilfælde. Det er ifølge Ritzau det højeste antal siden epidemien startede i marts. Der blev taget 57.368 prøver.

21 personer er også blevet indlagt mellem torsdag og fredag. Det betyder, der fredag er i alt 101 indlagte med corona på de danske hospitaler, hvilket er seks flere end dagen før. Af de indlagte ligger 16 på intensivafdelinger, og af dem ligger ni i respirator.

Det er stadig Hovedstadsområdet, der er hårdest ramt. I Københavns Kommune har der de seneste syv dage været 785 smittetilfælde, hvilket giver den folkerige kommune en incidens på 125.

Det samlede antal coronatilfælde i Danmark til dato er nu på 25.594. I alt er der taget 3.611.745 prøver fra 2.295.055 personer.

Torsdag til fredag er to danskere døde af corona. I alt har corona kostet 647 danskere livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce