Annonce
Nyborg

Stort testcenter bliver etableret i Nyborg: Tusinder skal testes om dagen for corona

Der går formentlig kun nogle få dage, før sundhedsmyndighederne kan tage et testcenter for coronavirus i Nyborg i brug. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen
Sundhedsmyndighederne vil i løbet af få dage etablere et 2500 kvadratmeter stort testcenter for coronavirus ved Nyborghallerne.

Nyborg: Nyborg bliver hjemsted for et af fem nye fynske testcentre for coronavirus.

Testcentrene får en central placering i sundhedsmyndighedernes planer om nu at teste langt flere danskere for den frygtede virus. Og alene i Nyborg skal centeret være klar til at teste 1000 personer i døgnet.

Det er endnu uklart, præcist hvornår testecenteret kan tages i brug. Men ifølge lederen af Nyborg Kommunes særlige krisestab, kommunaldirektør Lars Svenningsen, er det formentlig kun et spørgsmål om dage.

- Det er et udtryk for, at man nu vil have testet så mange som overhovedet muligt. Og jeg tror, det bliver etableret meget hurtigt, siger han.

"Jeg tror, det bliver etableret meget hurtigt"

Lars Svenningsen, kommunaldirektør og leder af krisestaben

Annonce

Tæt på sygehus

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har det overordnede ansvar for driften af de nye testcentre. Men det er Nyborg Kommune, der i samarbejde med Fyns Politi har fundet frem til placeringen af det.

Et af sundhedsmyndighedernes krav til de nye testcentre er en placering tæt på et sygehus. Og det krav lever Nyborg Kommune op til.

Testcenter på i omegnen af 2500 kvadratmeter bliver således placeret på den store parkeringsplads ved Nyborghallerne på Halvej - kun 700 meters kørevej fra sygehuset i Vestergade.

Myndighederne regner med at kunne genbruge telte, der tidligere har været benyttet til flygtninge, til opbygningen af de nye testcentre.

Annonce

Vil teste 15.000

Ud over i Nyborg skal også Svendborg og Middelfart finde plads til et testcenter, mens Odense skal have to.

Alt i alt satser sundhedsmyndighederne på i løbet af kort tid at kunne teste 15.000 personer i døgnet i hele Danmark.

Der foreligger endnu ikke officielle oplysninger om, hvornår testcenteret i Nyborg - og de øvrige nationale testcentre - bliver taget i brug.

Det er endnu heller ikke endeligt afklaret, hvordan testcentrene rent praktisk kommer til at fungere.

Borgmester Kenneth Muhs (V) er glad for, at Nyborg kan medvirke til, at mange flere nu kan blive testet for coronavirus.

- Jeg har stor tillid til, at den strategi, sundhedsmyndighederne følger, er den rigtige. Og den vil testcenteret i Nyborg og de øvrige testcentre i Danmark jo understøtte, siger Kenneth Muhs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce