Annonce
Assens

100 unikke biler: Strøjer Samlingen suger publikum til sig

Jørgen Strøjer holdt publikum fanget med fortællinger, anekdoter og tekniske data om sine mange unikke biler i Strøjer Samlingen. Foto: Søren Plovgaard
Teglværksejer og bilentusiast Jørgen Strøjer er altid på toppen, når han om sommeren byder publikum indenfor i sin store unikke samling af køretøjer.

Vedstårup: - Ryger du cigaretter?

- Nej!

- Drikker du øl?

- Nej!

- Har du en kæreste?

- Nej!

- Godt, bliv endelig ved med det. Så har du 100 dyre biler, når du bliver 70 år.

Sådan lød den hurtige ordveksling mellem teglværksejer Jørgen Strøjer og en ung knægt, der i går eftermiddag havde fået lov til at sætte sig ind på passagersædet i en af Jørgen Strøjers 100 unikke køretøjer, der udgør Strøjer Samlingen.

Jørgen Strøjer elsker at snakke om biler. Og han er altid i sit es, når Strøjer Samlingen i juli åbner den store bilsamling for publikum. Så taler han gerne længe og dedikeret om hver enkelt bil og deler flittigt ud af historiske og tekniske detaljer om de mange spændende biler, som samlingen rummer. Og det hele krydres gerne med et par anekdoter og røverhistorier.

Sommeråbningerne i Strøjer Samlingen har efterhånden udviklet sig til lidt af en folkefest. Ud over bilnørderne og feinschmeckerne dukker der også mange feriegæster op, og sådan et par var 10-årige Tobias Dupont og hans far Torben Grønberg, der havde taget turen til Strøjer Samlingen fra campingpladsen i Lundeborg.

- Det er fjerde år i træk, jeg kommer her, mens Tobias har været med en enkelt gang tidligere for tre år siden. Jeg synes aldrig, man bliver helt færdig med at se bilsamlingen, og der dukker altid noget nyt og spændende op, når man kommer på besøg, sagde Torben Grønborg, der bor i Silkeborg.

Denne gang var han især nysgerrig efter at se nærmere på den 25 år gamle superbil Bugatti EB110, som er et af de nye køretøjer i Jørgen Strøjers store samling.

- Første gang jeg kom her, var jeg imponeret over størrelsen på bilsamlingen, og var jeg helt vild med de mange Ferrari-biler, der står på rad og række i udstillingslokalerne, fortalte Torben Grønborg.

Jørgen Strøjer kunne senere tilføje, at biler af det italienske mærke Ferrari efter hans mening i virkeligheden slet ikke er noget for mænd.

- Ferrari er sådan nogle røde biler, som pigerne godt kan lide. Rigtige mænd foretrækker Lamborghini- og Maserati-biler, forklarede Jørgen Strøjer, mens publikum flokkedes om de mange seværdige køretøjer, der var linet op på plænen udenfor Strøjer Samlingen.

Annonce

Ferrari er sådan nogle røde biler, som pigerne godt kan lide. Rigtige mænd foretrækker Lamborghini- og Maserati-biler.

Jørgen Strøjer

20 minutter i en Lamborghini

Hurtige biler har altid haft et godt tag i folk - også de helt unge.

Ved indgangen til Strøjer Samlingen stod Benjamin Lundsgaard fra Søllinge og trippede for at få en oplevelsestur på de sydvestfynske landeveje i en grøn Lamborghini Huracan med 610 hestekræfter sammen med en driver fra firmaet Apex, der også udbød køreture af 20 minutters varighed i en postkasserød Ferrari.

- Vi har heldigvis et gavekort, vi skal have indfriet, men ellers koster det 895 kroner for en tur, fortalte Benjamins far Anders Lundsgaard.

Midt imellem det hele sørgede Søren Lund fra Lund Catering for, at ingen gik sultne hjem fra Bogyden 12 mellem Turup og Sø Søby.

Søren Lund, der er forpagter af Tee Time Café & Restaurant ved Barløseborg Golfbane, bød blandt andet på burgere med ølbraiseret svinebryst og coleslaw.

- Det er første gang, jeg medvirker med en madbod på Strøjer Samlingen. Jeg blev kontaktet og sagde ja, fordi jeg godt kan se en forretning i det. Der kommer jo altid mange mennesker, når der er åbent hus på Strøjer Samlingen, sagde Søren Lund, der regnede med at lange 7-800 burgere over disken i løbet af de fire timer, der tirsdag var åbent for publikum.

Der er lagt op til fest, farver og masser af løsslupne hestekræfter, når Strøjer Samlingen tirsdag den 23. juli igen byder publikum indenfor. Her er det store trækplaster den svenske hyperbil Koenigseggs nye Jesko-model med en motor, der kan yde imponerende 1600 hk.

Strøjer Samlingen

Strøjer Samlingen holder åbent hver tirsdag i juli. Arrangementet byder hver gang på en rundvisning i samlingen og et særligt fokus. Det er muligt at købe lidt at spise og drikke undervejs.

Tirsdag 23. juli bliver der mulighed for at se verdens hurtigste serieproducerede bil - en Jesko fra svenske Koenigsegg med en motor på 1600 hk.

Tirsdag 30. juli er der fokus på motorcykler fra 1960'erne, -70'erne og -80'erne. Gæster opfordres til at tage deres egne motorcykler fra nævnte årtier med.

Herefter er der et åbent arrangement om måneden. Her er deltagertallet dog begrænset til 100.

Billetter kan med fordel købes elektronisk via strojersamlingen.dk, hvor man også kan læse mere om den unikke samling.

Strøjer Samlingen åbnes også for grupper, der ønsker en rundvisning for eksempel i forbindelse med et møde, der holdes på stedet.

Ved de åbne arrangementer er man også altid velkommen til at kigge ind på det topmoderne teglværk, hvor seks medarbejdere med robotters hjælp producerer 150.000 mursten i døgnet.

Strøjer Samlingen ligger på Bogyden 12 cirka to kilometer sydøst for landsbyen Turup.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce