Annonce
Kerteminde

100 sejlere er vigtigere end fire-fem huses udsigt: Lad bådene stå på den store plæne

- Se på den store plæne, her kan ligge måske 100 både i vinterperioden, mener Leif Nielsen, formand for Amanda Sejl og Motorbådsklub. Foto: Helle Nordström
Leif Nielsen, formand for Amanda Sejl og Motorbådsklub mener, det er på tide, den store plæne kommer i spil til vinteropbevaring.

Kerteminde: - Det nyeste forslag om vinteropbevaringspladsen - at der kan stå godt 300 både på et lille areal - er teknisk mulig. Men det er absolut ikke funktionelt, konstaterer formand for Amanda Sejl og Motorbådsklub Leif Nielsen. Han er også forretningsfører i Danske Tursejlere og formand for Blå Flag Juryen.

Den gamle vinteropbevaringsplads til både er blevet reduceret i flere omgange, fordi politikerne har valgt at bruge plads på noget andet. Derfor skal bådene om vinteren stuves sammen på en beskåret plads og stå i ensartede stativer.

- Standardstativer er ganske fornuftigt. Det er bedre, sikrere og mere fleksibelt. Men den meget begrænsede plads bremser fleksibiliteten. Det kommer til at betyde først ind, først ud. Der vil ikke være plads til at kranen kan plukke både ud og sætte i vandet efter sejlernes ønsker og behov, beklager Leif Nielsen.

Annonce

- Dertil kommer risikoen for, at hvis der går ild i en båd, så brænder de alle sammen, når de skal stå så tæt.

Leif Nielsen peger på, at det kan blive en kostbar vej, politikerne er på vej ned ad.

- Det bliver dyrere at have båd i marinaen i Kerteminde, og det bliver dyrere at have dem på land om vinteren. Læg så til, at det bliver mindre fleksibelt, så kan det da godt være, at nogle vælger en anden hjemhavn.

Herlighedsværdien alligevel udvandet

Leif Nielsen mener, at den store plæne foran bebyggelsen Ved Stranden kan være svaret på den manglende plads og dermed fleksibilitet.

- Vi kan godt lige grønne arealer, men vi kan ikke forstå, at den store plæne ikke for længst er kommet i spil, siger han.


Er hensynet til fire-fem huses udsigt vigtigere end de måske 100 sejlere, der kan have en båd liggende på den plæne i vintermånederne?

Leif Nielsen, formand for Amanda Sejl og Motorbådsklub


- Der er en servitut, der sikrer mulighed for, at plænen lejlighedsvis benyttes. Men hvad er lejlighedsvis? Det kunne vel være de vintermåneder, hvor bådene skal ligge på land. Så er plænen stadig fri hele sommeren.

Hvis den tolkning ikke kan benyttes, så foreslår Leif Nielsen, at man går i gang med at lave en ny lokalplan, der inddrager plænen til vinteropbevaring.

- Tiden er alligevel løbet fra den oprindelige intention om at sikre udsigten ud over vandet. Dels er der vokset buskads op, dels er der bebygget langs med havnepromenaden, så herlighedsværdien er under alle omstændigheder udvandet, mener han.

- Og helt ærligt: er hensynet til fire-fem huses udsigt vigtigere end de måske 100 sejlere, der kan have en båd liggende på den plæne i vintermånederne?, spørger han.

- Vi synes, det er på tide, at den plæne kommer i spil. Der er et meget seriøst behov for at få en debat om den plæne i forhold til omlægningen af vinteropbevaringspladsen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Sydfyn

Kæmpe redningsaktion på Langeland: Dykker forsvundet på havet

Middelfart

Fra softguns til enarmede tyveknægte: Spillehal flytter og får tre gange så meget plads

Faaborg-Midtfyn

Skulle aldrig have dumpet skrald i naturområde: Politiet fandt lynhurtigt frem til ejermanden

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Sydfyn

Smitten stiger igen: Svendborg har nu landets tredjehøjeste incidens

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Fyn

Mistænkeligt fund af cykeldele måske fra Fyn i varevogn: Ukrainske mænd anholdt og fængslet

Odense For abonnenter

Byvandrer: - De laver spas med Morten Korchs buste

Erhverv

Byudvikler vil udstykke 136 nye grunde nord for Langeskov, men der er et problem: - Man risikerer at blokere for den positive udvikling

Annonce