Annonce
Faaborg-Midtfyn

100 elever sendt hjem igen: Elev fra 9. klasse på Øhavsskolen testet positiv

Svanen fik ellers bugt med coronaen i forrige uge, men nu er den gal igen. Foto: Torsten Cilleborg
Elever i 9. klasse skal gennem nye coronatests, før de må komme i skole igen. Faaborg-Midtfyn er tilbage på myndighedernes bekymringsliste.
Annonce

Faaborg: Et nyt tilfælde af corona et konstateret hos en elev i 9. klasse på Øhavsskolens afdeling Svanen i Faaborg.

Skolen har reageret prompte og sendt hele årgangen, det vil sige 100 elever, hjem til selvisolation og fjernundervisning.


Vi forventer at årgangen kan være tilbage på skolen sidst i kommende uge.

Skoleleder Henrik Andersen, Øhavsskolen


- Årgangens forældre er naturligvis orienteret om test, retningslinjer og fremgangsmåde, således at vi alle bidrager til at mindske smittespredningen bedst muligt. Vi forventer, at årgangen kan være tilbage på skolen sidst i kommende uge, oplyser skoleleder Henrik Andersen.

Skolederen siger uddybende, at hans oplysninger peger i retning af, at den pågældende elev ikke er blevet smittet på skolen, men han kan ikke komme smittekilden nærmere.

De 100 elever, der nu er sendt hjem, har været møllen igennem tidligere. De blev også hjemsendt under et coronaudbrud i starten af september - sammen med deres kammerater fra 7. og 10. klasse. Og vendte tilbage til undervisning på skolen den 15. september.

Nu er den så gal igen.

Eleven og vedkommendes klassekammerater skal nu mønstre to negative coronatests, før de kan komme tilbage i skolen, formentlig i slutningen af næste uge. Eleverne fra de andre 9. klasser, der vurderes at være i mindre risiko for at være smittede, skal bare have en negativ test, så de kan nok komme i skole igen på onsdag.

Eleven med smitte var senest i skole onsdag. Vedkommende blev testet torsdag, og fik det nedslående resultat fredag, hvorefter skolen straks satte coronaproceduren i gang.

De seneste coronatilfælde sender Faaborg-Midtfyn tilbage på Sundhedsmyndighedernes bekymringsliste. Der er nu konstateret 12 smittetilfælde i løbet af de seneste syv dage, og dermed ryger det såkaldte incidenstal op på 23, hvor bekymringsgrænsen ligger på 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce