Annonce
Faaborg-Midtfyn

100 elever og 15 lærere sendt hjem: Broby-lærer smittet med corona

Skoleleder Søren Hillers håber - og forventer - at både lærere og elever kan vende tilbage til skolen mandag. Arkivfoto: Laust Jordal
Læreren meldte sig syg, inden eleverne mødte ind på skolen igen efter sommerferien.
Annonce

Brobyværk: Omkring 100 elever fra 6., 7., 8. og 9. klasse på Brobyskolerne skal resten af ugen modtage undervisning hjemmefra. 15 af Brobyskolernes lærere er sendt hjem i karantæne, efter at en lærer fik et positivt svar på en coronatest tirsdag eftermiddag.

- Jeg fik et opkald fra den pågældende lærer søndag, som fortalte, at hun i løbet af natten havde fået feber og ondt i halsen. Så jeg bad hende om at få foretaget en test, som det jo er helt standard i de her tider, og som vi har gjort flere gange før, fortæller viceleder Brian Møller Bisgaard, der i går ved 14-tiden fik beskeden om, at testen var positiv.

- Læreren har heldigvis ikke været i kontakt med nogle elever, og det er vi meget tilfredse med lige nu, siger han.

Læreren havde tilgengæld været sammen med en række kolleger, og det er dem, der nu er sendt hjem i karantæne. Der er primært tale om medarbejdere fra Brobyskolernes Afd. Pontoppidan samt en enkelt fra Brobyskolernes Afd. Allested-Vejle.

Annonce

Testes to gange

Hjemsendelsen blev meldt ud til forældre og elever tirsdag ved 17-tiden. Brian Møller Bisgaard er selv hjemsendt og har en tid til coronatest senere onsdag og igen fredag.


Det er klart, at der kan følge nogle bekymringer, og det snakker vi sammen om hen ad vejen. Vi har nogle super seje børn og medarbejdere. De er det, man på moderne dansk kalder forandringsparate

Skoleleder Søren Hillers


- Vi skal alle testes to gange, og så forventer vi, at vi kan vende tilbage til skolen igen mandag, siger han.

For ham er det vigtigt at understrege, at eleverne ikke er sendt i karantæne. De er sendt hjem, fordi det ikke er muligt at lave en ordentligt undervisning på skolen for dem, når en stor gruppe lærere ikke er til stede på skolen.

- Eleverne følger deres normale skema, de modtager bare undervisningen hjemmefra. Vi gør alt, hvad vi kan for at gøre det bedst muligt for eleverne.

Annonce

Seje elever og medarbejdere

Skolen har naturligvis været i dialog med myndighederne og fulgt de anvisninger, der er blevet givet.

Onsdag morgen var skoleleder Søren Hillers rundt for at hilse på i klasserne og lodde stemningen.

- Alle tager det med godt humør og ved, at det drejer sig om én smittet. Det er klart, at der kan følge nogle bekymringer, og det snakker vi sammen om hen ad vejen. Vi har nogle super seje børn og medarbejdere. De er det, man på moderne dansk kalder forandringsparate, siger han.

Skulle en eller flere af de hjemsendte medarbejdere blive testet positive, skal der igen gang i smitteopsporingen.

- Vi er godt klar over, at det kan gå rigtig hurtigt, siger Søren Hillers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

Hårdere straffe og bedre uddannelser: Rahbæk Juel ønsker nationale tiltag i kampen mod negativ social kontrol

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce