Annonce
Assens

100 dage før EU-valget. Helnæs nummer et i Assens Kommune

Valgdeltagelsen var høj på Helnæs, da der sidst var EU-valg. Arkivfoto: Jens Wognsen

Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj, hvor borgerne i Assens skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 57,99 procent i Assens Kommune. Det er flere end de 56,3 procent, der stemte på landsplan. Men jeg håber, at endnu flere af Assens' borgere vil stemme til EU-valget.

Måske er du bekymret for klimaet efter sidste års rekordvarme sommer. Måske har du en holdning til EU's flygtningepolitik. Du får kun medbestemmelse, hvis du sætter dit kryds.

Helnæs i front:I Assens går borgerne mere op i europæisk demokrati end på landsplan. Men også inden for Assens kommunegrænse er der forskel på, hvor mange der kommer forbi stemmeboksene.

Helnæs lå i spidsen med hele 72,53 procent, mens 52,9 procent stemte i Ebberup. Hvem skal ligge i front ved valget i maj?

Det er fantastisk, at borgerne i Assens engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere stemmer. For der er stadig et stykke vej til de næsten 90 procent, der stemmer ved folketingsvalg.

Denne gang stemmer jeg: Måske kender du en, der ikke stemte ved sidste valg? Eller en, der skal stemme for første gang?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du stemmer. Bagefter kan du dele dit personlige link med dem, du kender.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, ender vi med sammen at nå ud til sofavælgerne i Assens, der har brug for et kærligt spark hen til stemmeboksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];