Annonce
Odense

100.000 kroner til festspilsformand: Fynske Bank sætter pris på Rune Kallager og H.C. Andersen Festspillene

Rune Kallager i kulisserne til en af H.C. Andersen Festspillenes vinterforestillinger. Lørdag fik han - og dermed festspillene - en pris på 100.000 kr. fra Fynske Bank. Foto: Kim Rune
Rune Kallager har modtaget "Fonden for Fynske Bank Prisen" på 100.000 kr. og har sendt pengene videre til H.C. Andersen Festspillene, som han er formand for.
Annonce

For første gang, siden de kom til verden i 1965, er der i år ingen H.C. Andersen Festspillene i Den Fynske Landsby. Corona spændte ben.

Lørdag eftermiddag var de børn, der skulle have spillet med, samlet i landsbyen efter en tur med Aafarten og en skattejagt. De skulle have et skulderklap midt i skuffelsen over de aflyste festspil.

Ved den lejlighed fik H.C. Andersen Festspillenes formand, Rune Kallager, også et gevaldigt skulderklap. Nemlig "Fonden for Fynske Bank Prisen" på 100.000 kr., som han straks sendte videre til festspillene.


Jeg er enormt glad, stolt og ydmyg over at modtage prisen. Den er en kæmpe anerkendelse af vores store arbejde med festspillene.

Rune Kallager


Det var filialdirektør i Fynske Banks Odense-afdeling, Michael Sabro-Lippert, der overrakte prisen, der blev uddelt for første gang i 2018 til Christian Frederiksen og dermed Odense Glasværk. Filial-direktøren har blandt andet denne begrundelse for prisen til Kallager:

- Når Rune taler om festspillene, fornemmer man tydeligt, hvor meget han brænder for en af Odenses væsentligste kulturinstitutioner. Han er indbegrebet af en fynsk ildsjæl, og samtidig glæder hans arbejde for festspillene hvert år både en masse fynske børn og unge samt mere end 30.000 publikummer hen over sommeren. Derfor er Rune på alle måder en fortjent modtager af prisen.

Annonce

10-års-jubilæum

Prisuddelingen faldt sammen med, at Rune Kallager har 10-års-jubilæum som festspils-formand. Han kom ind i bestyrelsen i 2006 som politisk udpeget og blev formand i 2010.

Dengang var festspillene en smule hendøende.

- Vi stod med et valg: En afvikling eller udvikling, siger Rune Kallager, som i sin formandsperiode har været med til at sørge for, at det blev udvikling med stigende publikumstal og siden 2016 en årlig vinterforestilling.

Filialchef Michael Sabro-Lippert og prismodtager Rune Kallager i Den Fynske Landsby, hvor scenen i år er tom. Foto: Rasmus Kortegård

- Vi satte fokus på kundegrundlaget og på at udvikle mere spiselige stykker med ny musik, som publikum kan nynne med på, siger den prisbelønnede formand, der har hele familien, hustru og tre børn, involveret i festspillene på forskellig vis.

- Jeg er enormt glad, stolt og ydmyg over at modtage prisen. Den er en kæmpe anerkendelse af vores store arbejde med festspillene. Det er hånden på hjertet indimellem hårdt arbejde, men jeg har nydt de seneste 10 års rejse, og jeg ville til hver en tid gøre det igen. Festspillene står mig meget nært og er nærmest blevet en del af mig, siger Rune Kallager om prisen.

Mange kasketter

Ud over at være formand for H.C. Andersen Festspillene har Rune Kallager også flere andre kasketter:

Han er formand for Den Fynske Operas bestyrelse.

Bestyrelsesformand for FOF Odense-Fredericia-Middelfart.

Bestyrelsesformand for botilbuddet Knagegården i Fangel.

Bestyrelsesmedlem (kasserer) i Teaterskolen Toppen.

Forventningen er, at penge fra den politiske corona-hjælpepakke kan holde festspillene skadesløs gennem en sæson, hvor det altafgørende økonomiske grundlag, entré-indtægterne, er forsvundet.

- Det er ingen hemmelighed, at en forening som vores hele tiden må kæmpe for at få økonomien til at hænge sammen. Det kræver en stor indsats fra både frivillige, skuespillere og ansatte. En håndsrækning på 100.000 kroner gør en stor forskel. Det vil gøre det muligt at glæde endnu flere unge mennesker, og vi kan fortsætte de flotte forestillinger, som er med til at sætte Odense på landkortet som en væsentlig kulturby, siger Rune Kallager.

Annonce

Samme børn næste år

En af grundene til, at man lørdag valgte at samle alle de børn, der skulle have været med i årets forestilling, "Tommelise", er, at de simpelthen ikke har haft lejlighed til at mødes alle sammen, så det bliver en ryste-sammen-dag - især af hensyn til de, der ikke har været med i festspilllene før.

Rune Kallager fortæller, at man springer auditions over næste år og lader de børn, der skulle have været med i år, spille med næste år, hvor Tommelise atter skal på plakaten.

- Enkelte børn kan dog være vokset ud af de roller, de skulle have haft, så det kan være, vi bytter lidt rundt, siger Rune Kallager.

I begyndelsen af september er der auditions til festspillenes vinterforestilling, som bliver Busters Verden. Selvfølgelig med det forbehold at man i januar kan få lov at lukke tilstrækkeligt med publikum ind i Magasinet.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce