Annonce
Kultur

100-året for genforeningen: Sigurd Barrett fortæller om magt, krig og store følelser

Sigurd Barrett fejrer 100-året for genforeningen med en lang række koncerter landet over. Foto: Pressefoto
Annonce

Med begejstring, indlevelse og en favnende fortællelyst har Sigurd Barrett lært tusindvis af børn om alt fra Danmarkshistorien til de nordiske guder og H.C. Andersen, og den folkekære sanger og musiker har gjort det med masser af musikalitet og livsglæde.

Nu kaster han sig over genforeningen, for i år er det 100 år siden, at den dansk-tyske grænse blev flyttet 50 kilometer sydpå til dens nuværende placering. 100-året bliver fejret med en lang række forskellige koncerter landet over. Fejringen sker i samarbejde med Grænseforeningen, men Sigurd Barrett har næppe været svær at overtale. Allerede under sit arbejde med Danmarkshistorien besøgte han den danske kirke i Flensborg og blev opslugt af historien om den dansk-tyske grænsedragning.

Konflikterne i området syd for Kolding og den internationalt overvågede folkeafstemning er ikke blot historien om en flyttet streg på et kort. Det er også en historie om magt, krig og store følelser, fordi vores sprog og tilhørsforhold er en stærk del af vores identitet som mennesker og derfor noget, de fleste gerne selv vil bestemme.

Den dybde i følelserne vil Sigurd Barrett gerne formidle til sit publikum, men ambitionen er også at formidle historien om genforeningen i et nutidigt perspektiv, og Sigurd Barrett har både skrevet nye sange og omformet andre. For eksempel har han skrevet en ny tekst til "Det haver så nyligen regnet", der i hans nye version hedder "Det har været et vildt og voldsomt regnvejr" og indeholder budskaber som "fremmedhad sprængte tillidsbånd itu" og "det gi'r lysere vejr, når man rummer enhver og har folket og sammenholdet kær".

Sigurd Barrett tilbyder genforeningskoncerter i tre forskellige former. Dels har han en 60 minutter lang fortællekoncert i mindre format, dels har han en fortællekoncert i stort format, hvor han medbringer sit firemandsband. Desuden tilbyder han en jazzkoncert for voksne med vægt på jazzen og de melodier, der knyttede sig til tiden omkring genforeningen.

Sigurd Barretts genforeningsturné er begyndt, den kommer rundt i hele landet og varer til og med juli.

Annonce
Annonce
Nordfyn

Ny vandboring er fuldstændig ren

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce