Annonce
Assens

100-året for Genforeningen markeres på Truelsmosegård

Annonce

Sø Søby: I år markeres 100-året for Genforeningen - eller grænseflytningen, om man vil - med en række arrangementer rundt om i landet i skyggen af Covid-19. Et af dem finder sted hos ægteparret Maibritt og Steen Stenskrog på Truelsmosegård vest for Kirke Søby på Valdemarsdag mandag den 15. juni.

Der er det særlige ved Truelsmosegård, at der allerede i efteråret 1919 blev rejst en mindesten for Genforeningen i en lille lund på banken Strandbjerg, der ligger 96 meter over havet lidt vest for gården.

Stenen blev rejst af gårdens ejer, proprietær Laurits Andersen, der dengang var så sikker på, at Sønderjylland ville komme tilbage til Danmark, at han en granitsten ved Ebberup Banker og lod den opstille på Truelsmosegård. Mindestenen havde oprindeligt tjent som overligger til en gravhøj.

Sammen med en genforeningssten i Ærøskøbing er mindestenen på Strandbjerg således den eneste, der bærer årstallet 1919 i inskriptionen, og den var tillige den første af sin slags, der blev rejst på Fyn.

Den historie vil tidligere borgmester Ankjær Stenskrog fortælle meget mere om under arrangementet, der begynder klokken 19.

Tilmelding til arrangementet skal ske til Maibritt Stenskrog på telefon 20 25 49 90 senest fredag den 12. juni. /SP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Kerteminde

At blive voksen

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Kerteminde For abonnenter

Million-priser på Nordre Havnekaj fastsat: Nu sættes 18 eksklusive Kerteminde-huse til salg

Annonce