Annonce
Middelfart

100 år gammel dyreklinik lukker i Brenderup og flytter til Middelfart

Sidste konsultation i Brenderup Dyreklinik foregik den 28. juni. Klinikken er nu flyttet til Odensevej i Middelfart og blevet en del af Middelfart Dyreklinik. Privatfoto
Klinikken er slået sammen med Middelfart Dyreklinik, der netop er blevet moderniseret og udvidet med blandt andet ny operationsstue.

Brenderup: Brenderup Dyreklinik, der i sommeren 2017 kunne fejre 100 års jubilæum, er lukket på Stationsvej Brenderup og 1. juli flyttet til Middelfart. Brenderup Dyreklinik er en del af selskabet Vestfyns Dyrlæger, der også ejer Erritsø Dyreklinik, Håre Stordyrpraksis og Middelfart Dyreklinik på Odensevej i Middelfart.

Direktør Christian Leth fortæller, at de tre dyrlæger og tre sygeplejersker i Brenderup er flyttet med til Middelfart Dyreklinik.

- Klinikken i Brenderup stod overfor en større modernisering i lejede lokaler, vores kunder i Brenderup har samtidig hidtil også skullet køre til Middelfart, når det gjaldt dyrenes tænder. Så der har været flere gode grunde til at flytte klinikken til Middelfart, forklarer Christian Leth, der selv tager sig af de store dyr fra landpraksisen i Håre sammen med de øvrige tre dyrlæger i Håre.

Dyrlæge Gert Pedersen, som i 34 år har tegnet klinikken i Brenderup, valgte ved årsskiftet at prøve nye udfordringer på Odense Dyrehospital, hvor han i dag er ansat som kirurg.

Annonce
Dyrlæge Bent Jensen åbnede klinik på Stationsvej 60 i Brenderup for 102 år siden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce