Annonce
Fyn

10 sigtet i våd weekend - spritbilist ødelagde stakit og endte oven på kampesten

Fyns Politi havde i løbet af weekenden bødeblokken fremme adskillige gange på grund af spiritus- eller narkopåvirkede bilister. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM.
Fyns Politi har siden fredag formiddag sigtet 10 for spiritus- eller narkokørsel. Et par af bilisterne endte med at køre galt.

Fyn: Weekenden var knap begyndt, da en bilist fik besked på at forlade sin bil på Rugårdsvej i udkanten af Odense. Det var fredag formiddag lidt efter klokken ni, en patrulje kunne konstatere, at bilisten var påvirket af euforiserende stoffer og derfor ikke kunne få lov at køre videre.

Fredag aften fik en bilist samme besked, da betjente tjekkede bilistens alkoholindtag under en kontrol i Nørre Stræde i Rudkøbing. Bilisten måtte lade bilen stå og i stedet køre med politiet for at få taget en blodprøve, der kunne fastslå den nøjagtige alkoholpromille.

En lille time senere, klokken 21.28, fik en bilist på Grønløkkevej i Odense også kørelejlighed med politiet, da patruljen med et alkometer havde konstateret en alkoholpromille, der lå over det tilladte.

I Faaborg standsede politiet klokken 2.40 natten til lørdag en bilist på Østergyden og sigtede vedkommende for spirituskørsel efter en udåndingstest.

To en halv time senere var der ingen tvivl om, at bilistens evne til at køre bil var påvirket negativt. Klokken 5.10 kunne politiet notere et færdselsuheld i Vestergade i Søndersø, hvor en bil havde ramt et træ. Bilisten blev anholdt og sigtet for spirituskørsel efter en alkometertest.

Så var der fred på de fynske veje i nogle timer - afbrudt af en bilist, som lørdag eftermiddag på Birkevænget i Faaborg blev sigtet for spirituskørsel - indtil yderligere to bilister blev standset af politiet søndag morgen.

Klokken var kun 4.05, da en bilist blev bragt til standsning i Egeparken efter en hurtig tur ad Vollsmose Allé. Bilisten blev testet med et narkometer, og det viste spor efter indtagelse af euforiserende stoffer.

To timer senere fik politiet en anmeldelse fra Ringe, hvor det var gået galt for føreren af en bil på Højrupvej. Da en patrulje nåede frem, kunne betjentene konstatere, at bilen holdt parkeret oven på en stor kampesten. Forud for den alternative parkering havde bilistens kørsel været skyld i et ødelagt stakit og strømskab. Føreren af bilen blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Søndag aften fortsatte den ulovlige kørsel i Odense, hvor en knallertkører klokken 21.50 blev standset på Ejbygade og efter et pust i alkometeret fik besked på at lade knallerten stå og i stedet lægge arm til en blodprøve.

Selvom weekenden var ved at rinde ud, var festen ikke slut for en bilist, som kørte på Kochsgade i Odense natten til mandag. Politiet fik klokken 2.50 en anmeldelse fra en anden bilist, som kørte bag bilen, der kørte usikkert og ifølge anmelderen havde spor efter skader på fronten.

En politipatrulje fik standset bilen, og føreren viste sig at være påvirket af euforiserende stoffer.

FAKTA Narkokørsel koster kortet

Straffen for at køre med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet er den samme som for at køre med en alkoholpromille på 1,21: Det koster en bøde og ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Der gælder særlige regler for lave koncentrationer af THC (efter indtagelse af hash), som koster en halv netto-månedsløn i bøde og et klip i kørekortet.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce