Annonce
Sydfyn

10 dage med bridge: Dansk Bridgefestival er glade for Svendborg-festival

Idrætshallen i Svendborg skabte igen i år rammerne for Dansk Bridgefestival. Det vil den efter planen gøre som minimum frem til 2024. Arkivfoto: Rasmus Henriksen
Igen i år blev der spillet tusindvis af sæt kort i Svendborg Idrætshal til Dansk Bridgefestival, der forløb uden nogen bump, beretter direktøren hos Dansk Bridgefestival.

Svendborg: Dansk Bridgefestival sluttede i søndags efter 10 dage med turneringer.

Festivalen er gået rigtig godt, fortæller direktør i Dansk Bridgefestival, Charlotte Fuglsang.

- Det har været en stor tilfredsstillelse, at det hele har kørt uden nogen bump. Hvis der har været nogle skønhedsfejl, har det ikke været noget, vores spillere har lagt mærke til.

- Vi har ikke helt overblik over antal gæster. Det svinger lidt fra år til år. Men alt i alt har det været en stor succes, forklarer direktøren, der anslår, at der har været cirka lige så mange som sidste år, hvor der var 2000 gæster.

Annonce
Dansk Bridgefestival har ikke det præcise tal for, hvor mange der spillede til årets bridgefestival. Men antallet menes at være omkring de 2000 som sidste år. Arkivfoto: Rasmus Henriksen

Roser Sydfyn

Indtil videre ligger det fast, at Dansk Bridgefestival holdes i Svendborg frem til og med 2024. Valget skyldes flere ting, forklarer Charlotte Fuglsang.

- Vi får en god respons fra vores gæster. De roser rammerne for festivalen, hvilket jeg tror handler om flere ting. For det første er der nogle gode medarbejdere og frivillige, der sørger for, at det hele er pænt og ryddeligt.

- Men det handler også om vores logistik. Vores store turnering Vinoble mandag og tirsdag har 800 deltagere. Og det kræver en god planlægning, for at spillerne både kan nå at spise og slappe af, inden de skal tilbage og spille, siger direktøren.

Gennem årene har festivalen udviklet et godt samarbejde med Svendborg Kommune og lokale erhvervsdrivende. Og så er Sydfyn i sig selv et attraktivt sted at holde en festival, beskriver Charlotte Fuglsang.

- Nogle deltagere kombinerer både sommerferie og bridgefestival. Der leverer Sydfyn gode ferieoplevelser, hvor man kan være tæt ved vandet, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce