Annonce
Fyn

10.000 skal vaccineres inden marts: Første personale på OUH's coronafront er nu blevet vaccineret

Tirsdag blev vaccinationen af medarbejderne på OUH indledt. Inden vinteren er omme, vil alle medarbejdere på OUH i Odense og Svendborg være tilbudt covid-19 vaccine. Foto Birgitte Carol Heiberg
OUH har vaccineret de første af deres ansatte mod corona, og det skaber stor glæde hos ledende overlæge og vaccineansvarlig Sigurd Broesby-Olsen. Det er startskuddet på den indsats, der skal sørge for, at alle OUH's ansatte er vaccinerede mod corona inden marts.

Fyn: De første læger og sygeplejersker på OUH har nu modtaget stikket med coronavaccinen, og dermed er et vigtigt skridt indsatsen mod virussen blevet taget.

For ledende overlæge på OUH's Hudafdeling I og Allergicentret, Sigurd Broesby-Olsen, er det et vigtigt øjeblik.

- I dag er en festdag, og lige nu står man med en fornemmelse af, at vi har tændt et lys i mørket, siger Sigurd Broesby-Olsen, der har ansvaret for OUH's vaccineindsats.

OUH vil i løbet af januar være i stand til at vaccinere 1.000 ansatte dagligt, fortæller ledende overlæge Sigurd Broesby-Olsen (i midten). Foto: Birgitte Carol Heiberg

Inden mandagen er omme, regner han med, at 150 af hans kollegaer har fået vaccinen. Hvis sygehuset modtager nok vacciner, vil 500 af OUH's ansatte være vaccinerede inden nytår. Gennem januar skaleres indsatsen op, så samtlige ansatte - omkring 10.000 - på OUH i Odense og Svendborg er vaccinerede inden marts.


Der er mange ting, der skulle gå op, og derfor synes vi også, at der er grund til at hejse flaget i dag.

Sigurd Broesby-Olsen, ledende overlæge


Men i første omgang er det de læger og sygeplejersker, der arbejder med coronapatienter og sårbare personer, som får vaccinen.

- Helt konkret kan vi nu sikre, at vores medarbejdere kan være der for patienterne, og at de ikke selv bliver syge eller risikerer at smitte hinanden og patienterne. Sundhedsvæsnet er presset lige nu, og det er stort, at det nu kan begynde at vende. Det er på en af de mørkeste dage på hele året, at vi nu tænder lyset, og det, synes jeg, er en helt fantastisk situation, siger Sigurd Broesby-Olsen.

Annonce

Stor opbakning

Der har været meget arbejde i at være klar til i dag. Al logistikken omkring vaccinen skulle spille, de fysiske rammer skulle være plads, og de systemer, der skal sørge for, at alt bliver dokumenteret og registeret, skulle fungere.

- Der er mange ting, der skulle gå op, og derfor synes vi også, at der er grund til at hejse flaget i dag, siger Sigurd Broesby-Olsen.

Vaccinen, som Danmark kort efter jul modtog de første sendinger af, er produceret af virksomhederne Pfizer og Biontech. Effekten af vaccinen er yderst veldokumenteret, og kun i meget få tilfælde er der nogen alvorlige reaktioner på vaccinen foruden de almindelige bivirkninger, der kan være. Foto Birgitte Carol Heiberg

Ifølge ham er der stor opbakning til vaccinen blandt OUH's personale, og han regner med, at over 90 procent af de ansatte takker ja til den. De ville kunne få stikket i arbejdstiden og bagefter vende tilbage til arbejdet.

- De ansatte har en normal arbejdsdag, efter de har fået stikket. De skal selvfølgelig vente 15 minutter efter stikket, og vi har også en læge på pladsen, som kan hjælpe, hvis nogen får en allergisk reaktion. Det sker dog ekstremt sjældent, så det er ikke noget, man skal være bange for, slår overlægen fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'

Annonce