Annonce
OB

10.000 billetter er solgt til OB-klassiker i Odense

Sander Svendsen og resten af OB's superligahold kan se frem til et tætpakket stadion, når AGF fredag aften er på besøg. Arkivfoto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix.

Fodbold: Frem til klokken 18.59 torsdag aften kan OB-fans få 40 kroners rabat på en billet til fredag aftens klassiker-opgør i Superligaen mod AGF på Nature Energy Park i Odense.

Ifølge Odense Sport & Event er der allerede solgt 10.000 billetter til kampen, hvor OB med en sejr vil skyde sig foran AGF, som lige nu er nummer fire i Superligaen - OB er nummer fem med samme antal point, 14.

AGF har solgt knap 700 billetter til fans af de hvide fra Aarhus, og på OB's stemningstribune, Richard Møller Nielsen Tribunen, er der tæt på at være udsolgt.

- Som fan glæder jeg mig helt vildt til at opleve kampen og kulissen, da jeg er sikker på, at det bliver en af de magiske aftener, hvor man er glad for, at man tog på stadion og ikke blev hjemme på sofaen, siger kommerciel chef i OB Jack Jørgensen.

Skal du på stadion, kan det være en god idé at cykle eller gå - eller komme i god tid - for Højstrupvej er for tiden lukket for gennemkørsel og parkering mellem Rismarksvej og Uffesvej på grund af letbanebyggeriet.

Kampen spilles klokken 19, og Albanis fanzone åbner to timer tidligere med happy hour, og fra klokken 17.30 underholder Holmen Hustlers. Der er brunsviger i Faxe Kondi familiezonen fra klokken 18, hvor OB's maskot, Victor, fejrer fødselsdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce