Annonce
Nordfyn

10-årige Laura fordoblede i sidste øjeblik sin indsamling til Knæk Cancer: Hjælpen nåede op på 40.200 kroner

Laura Runøe fra Søndersø endte med at samle 40.200 kroner ind til Knæk Cancer, som hun efter sin ihærdige indsats var blevet inviteret til at deltage i. Privatfoto
10-årige Laura Runøes pantindsamling til fordel for Knæk Cancer endte med nærmest at eksplodere. Gavmilde donationer fra virksomheder gjorde, at indsamlingen i sidste øjeblik voksede fra 21.611 kroner til 40.200 kroner.
Annonce

Søndersø: Egentlig var der sat punktum for Laura Runøes pantindsamling. Fredag var status, at den 10-årige fra Søndersø til fordel for Knæk Cancer havde indsamlet og solgt flasker for 21.611 kroner.

Men så skete der ting og sager. Det efterfølgende døgn nærmest eksploderede indsamlingen. Lørdag aften var beløbet vokset til næsten det dobbelte. Eller mere præcist til 40.200 kroner.

- Vi er så rørte og taknemmelige for al den kærlighed og støtte hele byen og Nordfyn har vist Laura. Det har været meget rørende at mærke, at hele området på den måde har stået sammen. I har alle været fuldstændig fantastiske, siger Mette Runøe, Lauras mor.

Det var sådan lidt en nødsituation, der endte med at få indsamlingen til at galopere afsted i sidste øjeblik. For da Laura var inviteret til at se lørdagens show i København, kunne hun ikke selv ringe ind med sin donation. Løsningen blev, at der med hjælp fra Kræftens Bekæmpelse blev oprettet et link på nettet, hvorpå pengene kunne doneres online. Her blev alle pantpengene sat ind. Derudover opstod muligheden for, at andre, der havde lyst, til at støtte Lauras indsamling, også kunne sætte et beløb ind.

Da folk via Facebook blev bekendt med onlinedonationen, begyndte det at tikke ind med penge i en sådan fart, at Laura var ved at gå ud af sit gode skind af lutter begejstring.

- Det havde vi slet ikke forventet, fortæller Mette Runøe og sender en stor tak til lokale firmaer som Nordfyns Brolægning, Lunde Vognmandsforretning, Safelight A/S og Grisetransport Fyn ApS, der trådte til med solide donationer.

- Vi er så rørte og taknemmelige for al den kærlighed og støtte hele byen og Nordfyn har vist Laura. Det har været meget rørende at mærke, at hele området på den måde har stået sammen.

Mette Runøe, mor til Laura.

Annonce

Helt uvirkeligt

Da Laura for et års tid siden besluttede sig for at samle flasker, havde hun ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, hvad det ville udvikle sig til. Til at begynde med henvendte hun sig til den nærmeste familie, og de talte om, at det ville være flot, hvis hun kunne skaffe 1000 kroner.

Snart begyndte hun at udvide sin aktionsradius til villavejen i udkanten af Søndersø, hvor hun bor. Her traskede hun rundt med sin lilla trækvogn. Indsamlingen begyndte for alvor at tage fart, da stort set hele Søndersø via de sociale medier blev bekendt med, at den 10-årige pige kæmpede for at skaffe så mange penge som muligt til kampen mod sygdommen, som blandt andre kostede hendes bedsteforældre livet.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce