Annonce
Kerteminde

10-årige Ivalo savner sin helt særlige cykel: - Hvem fanden finder på at stjæle et handicap-hjælpemiddel fra et barn?

10-årige Ivalo på sin cykel. Cyklen er en central brik i hendes træning, og hun træner på den tre-fire gange om ugen. Privatfoto.
Ditte Marie Mohrs datter har fået stjået sin el-drevne handicapcykel. Cyklen er ellers en central brik i datterens træning, og Ditte Marie Mohr har både eftersøgt cyklen og lovet en findeløn, hvis cyklen bare kommer tilbage.

Kerteminde: De fleste tager en tur på cyklen for givet, og de færreste tænker over, at når man kører på cykel, skal venstre og højre hjernehalvdel arbejde sammen. Musklerne bliver også trænet, og man styrker sin kondition.

Alle sammen ting, der er vigtige at træne for Ditte Marie Mohrs 10-årige datter, Ivalo, der er lam i den ene side af kroppen. Derfor er hendes eldrevne handicapcykel et vigtigt redskab i hendes træning.

Men den træning må sættes i bero nu, for lørdag blev cyklen stjålet fra familiens garage i Kerteminde.

Annonce

- Jeg synes, at det er tarveligt. Og jeg synes, at det er synd for Ivalo, at hun ikke har den. Hvem fanden finder på at stjæle et handicap-hjælpemiddel fra et barn - det er jeg rystet over, siger Ditte Marie Mohr.

Eftersøgning

Ditte Marie Mohr lagde mærke til, at cyklen var væk lørdag formiddag, men er ikke sikker på, hvornår den er blevet stjålet. Hun har efterlyst cyklen forskellige steder på Facebook, og her fik hun et tip om, at nogle havde set en mand bakse afsted med den i nærheden af Falck-stationen i løbet af fredagen.

- Det er sådan en cykel, hvor man måske tror, at man lige kan løfte bagenden op og så trille den, men det kan man virkelig ikke, forklarer Ditte Marie Mohr.

Enten er det nogle fulde mennesker, der har søgt ly for regnen og så stjålet den, eller også er det nogle, der har holdt øje og er kommet og har hentet den.

Ditte Marie Mohr har også forhørt sig på Amanda Bar, der ligger tæt på der, hvor nogle mente at have set cyklen fredag. Og her bekræftede en gæst, at en mand var kommet gående med en cykel, der ligner den stjålne.

- Manden skulle have sagt, at han skulle have cyklen på bussen til Odense, fortæller Ditte Marie Mohr.

I starten var det helt korte ture på 10 minutter, men nu er turene kommet op på 40 minutter, forsætter Ditte Marie Mohr. Hun håber på, at en findeløn kan skaffe cyklen hjem til datteren Ivalo igen. Privatfoto
Annonce

Findeløn

At købe en handicap-cykel er ikke noget, man bare lige gør: Cyklen er bevilget af kommunen, og sidst var sagsbehandlingstiden på halvandet år, før familien fik cyklen hjem. Nu står den på opkald til forsikring, kommune og politi i stedet for træning.

- Jeg er irriteret over, at vi skal i gang med det igen, for nu stod den lige ude i garagen. Jeg vil også gerne give en findeløn, hvis den kunne komme tilbage. Hellere det end halvandet års arbejde igen, siger Ditte Marie Mohr.

- Enten er det nogle fulde mennesker, der har søgt ly for regnen og så stjålet den, eller også er det nogle, der har holdt øje og er kommet og har hentet den.

Hvis planen er at sælge cyklen videre, risikerer tyven at løbe på dem, som cyklen er stjålet fra. Ditte Marie Mohr og hendes mand holder nemlig øje med diverse salgssites som Gul og Gratis og Facebooks Marketplace og har delt eftersøgningen vidt og bredt på Facebook.

- Jeg ved ikke, hvordan man kommer af med sådan noget, eller om den er på vej til ud af landet. Men den bliver svær at komme af med, så de kan lige så godt komme tilbage med den, fastslår hun.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Odense

Brugerne bliver væk fra nybygget hellested til 350.000 kroner: - Det bliver snart bedre, lover rådmand

Kerteminde For abonnenter

Formanden Thomas er sygemeldt - så nu styrer Tommy kræmmermarkedet: - Vi er hele tiden bange for at glemme noget

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Navne For abonnenter

Direktøren for det hele er vild med historie og håndbold

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Annonce