Annonce
Middelfart

1,3 mio. til flere hænder til børnene er fordelt: - Det er en dråbe i havet

Der er afsat 1,3 millioner kroner ekstra til normeringen i kommunens daginstitutioner til næste år og årene frem. Men det er ifølge BUPL kun en dråbe i havet. Foto: Peter Leth-Larsen
Politikerne i Middelfart Kommune har i næste års budget afsat 1,3 millioner kroner ekstra til flere voksne i kommunens daginstitutioner. Men det er langt fra nok, mener fællestillidsrepræsentanten for pædagogerne, der er alvorlig bekymret for kommunens økonomi, hvis Folketinget indfører minimumsnormeringer.

Nordvestfyn: 287.202 ekstra kroner til børnehuset Kompasset i Middelfart, mens Regnbuen i Harndrup står til ekstra 51.361 kroner.

Partierne bag kommunens budgetaftale for 2020 har afsat 1,3 millioner kroner til bedre normeringer i kommunens daginstitutioner.

Når forældrene lægger egenbetalingen oveni, vokser beløbet til ekstra hænder til 1,625 millioner kroner om året.

Det viser et notat fra dagtilbudsforvaltningen.

Politikerne har på det seneste møde i Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget besluttet, at flest penge øremærkes vuggestuebørnene.

- Vi har valgt at give efter forholdet en til tre, så vuggestuerne får lidt mere end børnehaverne, da vi kunne se, at de var lidt længere fra landsgennemsnittet, fortæller udvalgsformand Lars Vigsø (S).

Lars Vigsø nævner, at pengene går direkte til varme hænder på de enkelte institutioner, men han erkender, at det er usikkert, hvordan det kan mærkes i dagligdagen.

- Jeg ved ikke, om man kan mærke det direkte. Der kan være situationer, hvor man kan have personalet lidt længere på i nogle timer, hvor der i dag er mindst bemanding. Det kan give lidt luft, og det er et skridt på vejen, siger han.

Det får børnehusene til ekstra hænder

Politikerne bag budgetforliget for 2020 har afsat 1,3 millioner kroner ekstra til at øge normeringen.

Det vokser til 1,625 millioner kroner, når forældrebetalingen bliver lagt oveni.

Sådan fordeler beløbet sig på de enkelte daginstitutioner:

Kompasset, Middelfart: 287.202 kroner.

Kastanieborgen og Bulderby, Strib: 234.793 kroner.

Nysgerrium, Middelfart: 203.348 kroner.

Nørre Aaby (plus Søstjernen i Føns): 188.673 kroner.

Chili, Middelfart: 149.890 kroner.

Gelsted Børnehave: 129.975 kroner.

Solsikken (inklusiv Naturhaven): 116.663 kroner.

Egetræet, Ejby: 112.156 kroner.

Brenderup Børnehus: 79.662 kroner.

Båring Børnehus: 71.277 kroner.

Regnbuen, Harndrup: 51.361 kroner.

- Vi har trængt mest

Minimumsnormeringer er en af knasterne i den igangværende finanslovsforhandling på Christiansborg, og Lars Vigsø følger udfaldet og er spændt på, hvad det i sidste ende betyder for kommunekassen i Middelfart.

BUPL i Middelfart har regnet ud, at det kræver en ekstraregning i omegnen af 42 millioner kroner at indføre en minimumsbemanding på seks børnehavebørn pr. voksen og tre vuggestuebørn pr. voksen i kommunen.

Dét kalder Lars Vigsø for "et voldsomt beløb".

- Nu er vi spændte på, hvordan det ser ud, når de er færdige med at behandle det i Folketinget, og hvilke penge der følger med, nævner Lars Vigsø.

Fællestillidsrepræsentant Eva Charles Jensen fra BUPL i Middelfart mener, at de ekstra 1,3 millioner kroner, kommunen har afsat til bedre normering, er "en dråbe i havet".

- Det er et skridt på vejen i forhold til de kommuner, der skal spare. Men der er megalang vej igen, siger fællestillidsrepræsentanten.

- Det kan godt være, at man i Middelfart er en af de kommuner, der giver til området, men vi er nok også en af dem, som har trængt mest, tilføjer Eva Charles Jensen, der mener, at der i dag er alt for få voksne i stort alle daginstitutioner i kommunen.

Annonce

Bekymret for økonomien

Eva Charles Jensen uddyber, at regningen for minimumsnormering er forskellig alt efter, hvilke tal man bruger for normeringen i dag.

Dagtilbudsforvaltningen oplyser til avisen, at normeringen i vuggestuer er 3,4 børn pr. voksen, mens den i børnehaverne er 5,7 børn pr. voksen.

Fællestillidsrepræsentanten kritiserer, at man eksempelvis har regnet alt fra lederen til vikarer, støttepædagoger, konsulenter, sygemeldte og så videre med i det regnestykke.

Mens normeringen ifølge BUPL nærmer sig otte børn pr. voksen i børnehaverne og over fire børn pr. voksen i vuggestuerne.

Eva Charles Jensen er bekymret for kommunens økonomi alt efter, hvilken regnemodel man ender med at bruge. Det kan i sidste ende betyde, at man skal skære på andre område.

- Derfor har jeg også forsøgt at råbe op i systemet, siger Eva Charles Jensen, der selv fik et mindre chok, da de 42 millioner kroner stod tilbage på bundlinjen i hendes regnestykke:

- Jeg har virkelig gået med lodder og trisser alt det, jeg overhovedet kan. Og nu har jeg bedt forvaltningen om at regne efter, siger hun.

Skole- og dagtilbudschef Grete Berggren oplyser til avisen, at man afventer finanslovsforhandlingerne, inden man kigger på udregningerne, og at det i øvrigt kan være forskelligt fra kommune til kommune, hvilke tal der ligger bag normeringstallet, og det derfor kan være svært at sammenligne.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Navne For abonnenter

Tåbelig skuespiller-idé: Kristoffer Helmuth har i en stresset periode op til premiere skrevet dagbog, som Shakespeare ville have gjort

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Livsstil For abonnenter

- Vi bruger sindssygt meget jomfruhummer: På Hotel Hesselet er jomfruhummer det første på kortet

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport

Sådan kan du følge det klassiske cykelløb Fyen Rundt på nærmeste hold

Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bagved gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Kerteminde

Kenneth rapportede om et druknende marsvin og fik afslag: - Vi er ikke en redningstjeneste

Annonce