Annonce
Middelfart

'1, 2 og 3, 4, 5, 6': Unge dansere lånte rådhustrappe til at optage sydkoreansk poprutine

KIF Middelfarts Kpop Dance Gorup indtog Middelfarts rådhus lørdag for at filme en danserutine til gruppens sociale medier. Foto: Peter Leth-Larsen
Kpop Dance Group, som har hjemme hos KIF Middelfart Gymnastik, havde lørdag fået lov at låne trappen på Middelfarts rådhus til at optage en danseopvisning til markedsføring på sociale medier.

Middelfart: - Hvad for et ansigtsudtryk skal vi have? Skal vi bare se glade ud?

Omkring 20 unge mennesker på 12-19 år mødtes lørdag eftermiddag for at danse en indøvet rutine til det sydkoreanske popnummer "Lion" på hovedtrappen i Borgerservice på rådhuset.

De var alle sammen trukket i sorte klæder og havde placeret LED-lysende kranse på hovederne, og efter ganske kort tid gik de på jagt efter nogle instrukser fra de fremmødte tilrettelæggere fra filmselskabet Panduropackert. De var hyret til at filme holdets rutiner både på parkettrappen, i parkeringshuset og senere på Ungdomshuset Walker.

Holdets instruktør, Mia Jakobsen, havde været på jagt på Facebook efter en fiks lokation til filmningen, der skal føre til tre teasers, som dansegruppen fra KIF Middelfart Gymnastik, Kpop Dance Group, kan bruge til markedsføring forud for forårets opvisninger.

Hun fortæller, at videoerne skal lægges ud på holdets profil på både Facebook, Youtube og Instagram og være med til at sprede budskabet om K-pop - en populærgenre, der er opstået i Sydkorea og inddrager elementer fra blandt andet elektropop og hiphop.

- Nogle synes, det er yt, og nogle synes, det er sejt. Og så er vi gået sammen, os der synes, det er sejt. Det er anderledes og lidt overdrevet og ekstremt med deres kultur og fashion, og så er det noget godt musik, siger Mia Jakobsen.

Annonce
De unge mennesker var klædt i sort og havde kranse på hovederne, og tøjet skulle give indtryk af et jungle- eller løveaftigt tema i tråd med titlen på k-pop-sangen, de dansede til, "Lion". Foto: Peter Leth-Larsen

Kun gode mennesker

Inden tilrettelæggerne var helt klar til at trykke play, mindede Mia Jakobsen de unge dansere om de fælles moves, der skulle tages skud af.

- 1, 2 og 3, 4, 5, 6, 7 og 8, talte hun, mens hun bevægede sig frem og tilbage for foden af trappen.

En af dem, der var i færd med at efterligne instruktørens bevægelser fra de nærmeste trappetrin, var 14-årige Naja Nøttrup. Hun er især glad for, at Kpop Dance Group-holdet samler et fællesskab om dans og bevægelse.

- Jeg interesserer mig rigtig meget for gymnastik, og så er det kun gode mennesker, der er her, siger hun og fortsætter:

- Hvis der nu sker et eller andet, er der altid nogle, man kan komme til.

Naja Nøttrup og resten af holdet gentog deres rutine igen og igen på trappetrinnene, mens filmholdet fik den i kassen fra forskellige vinkler. Og til spørgsmålet om, hvorvidt de unge skulle fjolle eller se alvorlige ud, var svaret ganske klart fra bag kameralinsen:

- Giv den bare noget gas, smil og hav noget attitude.

Husker du, da de 20 dansere brød ud i en flash mob sammen med Choir Please til open by night i Middelfart? Ellers kan du gense videoen nedenfor.

Hør K-pop-nummeret, som de unge dansede til:

Flere af holdets omkring 20 deltagere fortæller, at noget af det fedeste ved at danse sammen, er det fællesskab, det giver. Foto: Peter Leth-Larsen
Mia Jakobsen, holdinstruktør, havde efterlyst en trappe i Middelfart at filme på. Hendes facebookbøn blev hørt af Middelfart Kommune, som gav danserne adgang til rådhuset. Foto: Peter Leth-Larsen
KIF Middelfart-danserne er mellem 12 og 19 år gamle, og de deler en interesse for den sydkoreanske popgenre, K-pop. Foto: Peter Leth-Larsen
De fleste af danserne, herunder Naja Nøttrup, havde lysende kranse på hovederne. Foto: Peter Leth-Larsen
Filmningen fortsatte efter rådhuset på ungdomshuset Walker. Foto: Peter Leth-Larsen
Både Facebook, Instagram og Youtube skal bruges til at udbrede de teaservideoer, der kommer ud af lørdagens dans på rådhuset. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce