Annonce
Indland

1,2 millioner kroner: Ny topchef fik gyldent håndtryk ved regionsskift

Jens Winther Jensen (th.) har fået 1,2 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse fra Region Nordjylland.

Jens Winther Jensen har kort før sin ansættelse som koncerndirektør i Region Syddanmark fået 1,2 millioner kroner fra Region Nordjylland i fratrædelsesgodtgørelse. Ikke rimeligt, lyder det fra fællestillidsrepræsentant.

Annonce

Det udløste heftig kritik, da det sidste sommer kom frem, at Carl Holst (V) havde ret til et eftervederlag på 833.040 kroner fra Region Syddanmark, da han skiftede titel fra regionsrådsformand til forsvarminister med en årsløn på knap 1,2 millioner kroner.

Blandt offentlige chefer på åremålskontrakter er det dog normalt at få udbetalt store fratrædelsesbeløb, selvom man går mere eller mindre direkte over i en anden stilling i det offentlige. Det er netop sket i forbindelse med Jens Winther Jensens skifte fra Region Nordjylland til Region Syddanmark.

- Jeg kan sådan set godt forstå, at direktører har sådan nogle aftaler. Det er jo et usikkert job, hvor man kan stå uden indkomst. Men når man går nærmest direkte over til en anden stilling i det offentlige, synes jeg bestemt ikke, at det er rimeligt, at man skal have de penge.

Han har fået 1,2 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse fra Region Nordjylland, selvom der kun gik en måned, fra han fratrådte sin stilling i Nordjylland, til han fik jobbet som koncerndirektør i Region Syddanmark.

Det nye job starter han i den 1. maj, så der alt i alt vil være gået to måneder mellem ansættelserne som koncerndirektør i Nordjylland og Syddanmark.

Beløbet har vakt opsigt blandt de ansatte i Region Nordjylland, der ligesom andre regioner kæmper med stramme budgetter.

- Jeg kan sådan set godt forstå, at direktører har sådan nogle aftaler. Det er jo et usikkert job, hvor man kan stå uden indkomst. Men når man går nærmest direkte over til en anden stilling i det offentlige, synes jeg bestemt ikke, at det er rimeligt, at man skal have de penge, siger Kirsten Højslet, fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på Aalborg Universitetshospital.

Annonce

Professor: - Helt tosset

Professor i offentlige forvaltning på Aalborg Universitet, Henning Jørgensen, mener, at udbetalingen strider imod intentionen bag fratrædelsesbeløbene.

- Det er jo helt tosset, at man så kan få pengene, hvis man bare skifter til en lignende stilling med en lignende aflønning hos en anden myndighed. Han lider jo ikke noget indtægtstab, så man løber med penge fra skatteborgerne, siger Henning Jørgensen.

Formand for Offentlige Chefer hos Djøf, Henning Thiesen, kan ikke udtale sig om den konkrete sag. Han understreger dog, at man i Djøf ser fratrædelsesbeløbene som en del af chefernes løn.

- Det er jo ikke sikkert, at man kan gå ud og få et nyt job umiddelbart efter en åremålsansættelse. Men selv hvis man kan det, mener vi, at fratrædelsesbeløbet er en del af den samlede lønpakke, siger Henning Thiesen, der ikke kan udtale sig om den konkrete sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce