Annonce
Faaborg-Midtfyn

1-2-3: Dagplejebørn skal have matematik ind via leg

Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune vil støtte de mindstes matematiske forståelse ved at introducere en såkaldt matematik-kuffert dagplejen. Arkivfoto: Morten Rode

De helt små i Faaborg-Midtfyn Kommune får som de første i landet glæde af en kuffert fuld af matematik.

Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune vil som de første i landet støtte de mindstes matematiske forståelse ved at introducere en såkaldt matematik-kuffert i kommunens dagplejere.

Matematik-kufferten er et led i projektet 'Matematik i øjenhøjde' og er første skridt i en omfattende handleplan for udvikling af 0-20-åriges matematiske færdigheder i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Det er helt fundamentalt at lære matematik, når man skal indgå i et moderne samfund, og vi ved, at børns forståelse af regning og matematik begynder længe før, de starter i skole, lyder det i en pressemeddelelse fra Kim Aas Christensen, formand for Opvækst- og Læringsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune. - Det handler ikke om at lave skole for de 0-3-årige, men om at dagplejerne kan støtte det enkelte barn i de helt naturlige møder, som små børn har med matematik. Derfor giver vi dagplejerne nogle redskaber, så de gennem leg kan udforske og undersøge matematik sammen med børnene, uddyber han.

Annonce

Matematik i øjenhøjde

o Der er afsat 1.000.000 kr. i budgetet for 2017 til udarbejdelse af en sammenhængende og koordineret handleplan inden for matematik for de 0-20-årige i Faaborg-Midtfyn Kommune o 'Matematik i øjenhøjde for 0-3-årige' er første skridt i projektet. Senere på året vil der også blive introduceret forskellige tiltag i kommunens vuggestuer og børnehaver o Kommunens 135 dagplejerne har været på kursus med Pernille Pind, om hvordan de bruger kuffertens indhold

Æggebakke, spejl, snor

For 0-3-årige handler matematik om mængder, størrelser og former. Hvor mange fingre er der på en hånd? Hvorfor kan Sofia stå oprejst under bordet, når Karl ikke kan? Og hvorfor kan en Duplo-klods ikke trille? Matematik er allerede en stor del af småbørns undren, lyder det i pressemeddelelsen.

I kufferten finder børnene derfor en æggebakke, store perler på en snor, et firkantet spejl, bøger, en stor terning og et hæfte med forslag til, hvordan de kan synge og lege med matematik. - Vi har lagt vægt på, at de skal have kroppen i spil: Holde et firkantet spejl, mærke en rund perle og så videre. Når børn er under tre år, er det sanserne, de lærer med, forklarer matematikdidaktiker Pernille Pind, som har udviklet kufferten i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune og sit forlag Pind & Bjerre, og fortsætter: - Redskaberne i kufferten skal hjælpe børnene med at opdage, at matematik ikke bare er at tælle 1-2-3, men at det handler om mængder, størrelser og former," slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce