Annonce
Faaborg-Midtfyn

1-2-3: Dagplejebørn skal have matematik ind via leg

Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune vil støtte de mindstes matematiske forståelse ved at introducere en såkaldt matematik-kuffert dagplejen. Arkivfoto: Morten Rode

De helt små i Faaborg-Midtfyn Kommune får som de første i landet glæde af en kuffert fuld af matematik.

Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune vil som de første i landet støtte de mindstes matematiske forståelse ved at introducere en såkaldt matematik-kuffert i kommunens dagplejere.

Matematik-kufferten er et led i projektet 'Matematik i øjenhøjde' og er første skridt i en omfattende handleplan for udvikling af 0-20-åriges matematiske færdigheder i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Det er helt fundamentalt at lære matematik, når man skal indgå i et moderne samfund, og vi ved, at børns forståelse af regning og matematik begynder længe før, de starter i skole, lyder det i en pressemeddelelse fra Kim Aas Christensen, formand for Opvækst- og Læringsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune. - Det handler ikke om at lave skole for de 0-3-årige, men om at dagplejerne kan støtte det enkelte barn i de helt naturlige møder, som små børn har med matematik. Derfor giver vi dagplejerne nogle redskaber, så de gennem leg kan udforske og undersøge matematik sammen med børnene, uddyber han.

Annonce

Matematik i øjenhøjde

o Der er afsat 1.000.000 kr. i budgetet for 2017 til udarbejdelse af en sammenhængende og koordineret handleplan inden for matematik for de 0-20-årige i Faaborg-Midtfyn Kommune o 'Matematik i øjenhøjde for 0-3-årige' er første skridt i projektet. Senere på året vil der også blive introduceret forskellige tiltag i kommunens vuggestuer og børnehaver o Kommunens 135 dagplejerne har været på kursus med Pernille Pind, om hvordan de bruger kuffertens indhold

Æggebakke, spejl, snor

For 0-3-årige handler matematik om mængder, størrelser og former. Hvor mange fingre er der på en hånd? Hvorfor kan Sofia stå oprejst under bordet, når Karl ikke kan? Og hvorfor kan en Duplo-klods ikke trille? Matematik er allerede en stor del af småbørns undren, lyder det i pressemeddelelsen.

I kufferten finder børnene derfor en æggebakke, store perler på en snor, et firkantet spejl, bøger, en stor terning og et hæfte med forslag til, hvordan de kan synge og lege med matematik. - Vi har lagt vægt på, at de skal have kroppen i spil: Holde et firkantet spejl, mærke en rund perle og så videre. Når børn er under tre år, er det sanserne, de lærer med, forklarer matematikdidaktiker Pernille Pind, som har udviklet kufferten i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune og sit forlag Pind & Bjerre, og fortsætter: - Redskaberne i kufferten skal hjælpe børnene med at opdage, at matematik ikke bare er at tælle 1-2-3, men at det handler om mængder, størrelser og former," slutter hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce