Annonce
Erhverv

1 + 1 er 3: To mindre robotfirmaer går sammen

Topfolkene i de to virksomheder, der er blevet til en: Fra venstre Michael Hye Nielsen, adm. direktør i Robot Nordic, Mikael Thomsen, adm. direktør i Eltraco Automation og Anders Martiny, teknisk direktør Robot Nordic.

Robot Nordic og Eltraco Automation bliver til én virksomhed under navnet Robot Nordic. Vil stå stærkere på markedet som én virksomhed.

To mindre odenseanske robotvirksomheder, som begge er med i robotklyngen Odense Robotics, vil stå stærkere på markedet og har derfor sluttet sig sammen til én, Robot Nordic.

Firmaet Eltraco Automation er fusioneret med Robot Nordic, som er navnet på den nye virksomhed med tilsammen 15 ansatte. Og der er flere på vej, idet der skal ansættes nye medarbejdere, oplyser Michael Hye Nielsen, adm. direktør i Robot Nordic.

De to virksomheder kender hinanden godt, idet de gennem årene har trukket på hinandens kompetencer i forbindelse med automatiseringsprojekter. Eltraco som ekspert i mekaniske løsninger, Robot Nordic som softwarespecialist.

- Det giver rigtig god mening, at Eltracos Automationsafdeling bliver en del af vores organisation. På den måde sikrer vi en masse knowhow internt i virksomheden, lyder det fra Michael Hye Nielsen, Robot Nordic.

Også adm. direktør i Eltraco Automation, Mikael Thomsen, ser store fordele i fusionen:

- Vi står stærkere, hvis vi går til markedet som én enhed frem for som to separate virksomheder. Vi tror på, at vi ved at fusionere vore respektive kompetencer kan få en plus en til at blive tre, siger han.

Fusionen af de to virksomheder foregår rent teknisk ved, at Robot Nordic overtager Eltraco Automations automatiseringsafdeling, mens ejeren af den del, Mikael Thomsen, køber sig ind i Robot Nordic og får sæde i både ledelsen og bestyrelsen.

Eltraco Automations SMT-afdeling fortsætter uforandret under samme navn med samme medarbejdere og agenturer som hidtil under ledelse af Mikael Thomsen.

Hovedkvarteret er Eltraco Automations hidtidige adresse på Højager i det nordlige Odense.

Annonce

De to firmaer

Robot Nordic er etableret i 2016 af Michael Hye Nielsen og Anders Martiny.Udfører automationsprojekter inden for et bredt felt af brancher, bl.a. industri, fødevarer, medico samt transport & logistik.

Varetager samtlige aspekter af et automationsprojekt - fra salg over projektstyring til produktion, installation og indkøring.

Eltraco Automation er stiftet i 1994 under navnet Eltraco. Siden 2004 ejet af Mikael Thomsen.

Har gennem mange år leveret SMT-udstyr til elektronikindustrien. Siden 2016 har man under navnet Eltraco Automation også leveret automationsløsninger.

Børsen Gazelle-virksomhed i 2016.

Fra venstre Michael Hye Nielsen, adm. direktør i Robot Nordic, Mikael Thomsen, adm. direktør i Eltraco Automation og Anders Martiny, teknisk direktør Robot Nordic.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce