Annonce
Middelfart

0,5 mio. kroner i overskud fra puljen: 11 ansøgere - kun fem projekter fik landdistriktsmidler

Byrådet i Middelfart mente kun, at fem ud af 11 projekter opfyldte kriterierne for støtte fra Landdistriktspuljen. Foto: Peter Leth-Larsen.

Middelfart Byråd måtte overføre 277.812 kroner til næste års pulje og 250.000 kroner til Småprojektspuljen, da 1,075 million kroner fra Landdistriktspuljen forleden blev fordelt.

Her gik kun fem ud af 11 projekter igennem nåleøjet i forhold til puljens kriterier om eksempelvis at finansiere projekter, der gavner fællesskaber og har en bred folkelig appel i kommunens landområder.

Kauslunde Menighedsråd fik 300.000 kroner til opsætning af hegn, klaplåger og skiltning i forbindelse med projekt Kauslunde Kirkes Folkeskov. Derudover fik følgende tildelt midler:

Annonce

Brenderup Forsamlingshus)

82.450 kroner går som tilskud til fælles overdækning til de to indgange til Brenderup Forsamlingshus. Der arbejdes på at gøre forsamlingshuset mere brugervenligt, og de overdækkede indgange er særligt med tanke på rygerne, der savner tørvejr, når der skal tændes en cigaret. Forvaltningen kan med byrådets opbakning hæve beløbet til 100.000 alt efter den arkitektoniske løsning.

Brenderup Aktivitetsråd)

40.000 kroner går som tilskud til etablering af terrasse og pausesteder i form af bænke og borde, der samtidig tager hensyn til kørestolsbrugere og dårligt gående omkring søen i Brenderup.

Det nye samlingssted skal både komme Brenderup Dagcenter og andre i lokalområdet til gavn.

Fyn FGH)

16.741 kroner går som tilskud til en automatisk badmintonmaskine og en omgang fjerbolde til Fyn FGH. Klubben håber på flere medlemmer og er parat til at leje maskinen ud på timebasis.

Vejlby-Strib FDF)

58.750 kroner går som støtte til Vejlby-Strib FDF, der arbejder på at få opført egne shelters i sandegraven, så der er bedre muligheder for at sove udendørs i alt slags vejr. Andre spejdergrupper og lokale udendørsentusiaster er velkomne til at bruge overnatningsmulighederne.

Følgende fik afslag:

- Føns Søsportsklub, Sct. Georgs Gildet, Nørre Aaby Krolfklub, frivillige i Ejby, der ville holde byfest, den private grundejerforening Søndermarken samt Ejby Tennisklub, der søgte om midler til belysning af én eller to tennisbaner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce