Annonce
Middelfart

0,5 mio. kroner i overskud fra puljen: 11 ansøgere - kun fem projekter fik landdistriktsmidler

Byrådet i Middelfart mente kun, at fem ud af 11 projekter opfyldte kriterierne for støtte fra Landdistriktspuljen. Foto: Peter Leth-Larsen.

Middelfart Byråd måtte overføre 277.812 kroner til næste års pulje og 250.000 kroner til Småprojektspuljen, da 1,075 million kroner fra Landdistriktspuljen forleden blev fordelt.

Her gik kun fem ud af 11 projekter igennem nåleøjet i forhold til puljens kriterier om eksempelvis at finansiere projekter, der gavner fællesskaber og har en bred folkelig appel i kommunens landområder.

Kauslunde Menighedsråd fik 300.000 kroner til opsætning af hegn, klaplåger og skiltning i forbindelse med projekt Kauslunde Kirkes Folkeskov. Derudover fik følgende tildelt midler:

Annonce

Brenderup Forsamlingshus)

82.450 kroner går som tilskud til fælles overdækning til de to indgange til Brenderup Forsamlingshus. Der arbejdes på at gøre forsamlingshuset mere brugervenligt, og de overdækkede indgange er særligt med tanke på rygerne, der savner tørvejr, når der skal tændes en cigaret. Forvaltningen kan med byrådets opbakning hæve beløbet til 100.000 alt efter den arkitektoniske løsning.

Brenderup Aktivitetsråd)

40.000 kroner går som tilskud til etablering af terrasse og pausesteder i form af bænke og borde, der samtidig tager hensyn til kørestolsbrugere og dårligt gående omkring søen i Brenderup.

Det nye samlingssted skal både komme Brenderup Dagcenter og andre i lokalområdet til gavn.

Fyn FGH)

16.741 kroner går som tilskud til en automatisk badmintonmaskine og en omgang fjerbolde til Fyn FGH. Klubben håber på flere medlemmer og er parat til at leje maskinen ud på timebasis.

Vejlby-Strib FDF)

58.750 kroner går som støtte til Vejlby-Strib FDF, der arbejder på at få opført egne shelters i sandegraven, så der er bedre muligheder for at sove udendørs i alt slags vejr. Andre spejdergrupper og lokale udendørsentusiaster er velkomne til at bruge overnatningsmulighederne.

Følgende fik afslag:

- Føns Søsportsklub, Sct. Georgs Gildet, Nørre Aaby Krolfklub, frivillige i Ejby, der ville holde byfest, den private grundejerforening Søndermarken samt Ejby Tennisklub, der søgte om midler til belysning af én eller to tennisbaner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce