Annonce
Navne

(ingen overskrift)

75

Først Mellemfolkeligt Samvirke, siden fulgte Dansk Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Kræftens Bekæmpelse. Det humanitære har fyldt en stor del af arbejdslivet for Ole Bang, der i dag fylder 75 år.

Det var jobbet som direktør i Kræftens Bekæmpelse fra 1981, som gjorde Ole Bangs navn og ansigt kendt. Han kæmpede og følte for sagen, og hans forretningstalent fik foreningens aktiver til at stige fra 87 til 678 millioner kr. Succesen varede imidlertid ikke ved, for i begyndelsen af 1990'erne voksede modstanden mod hans ledelsesstil både internt og blandt kræftforskere. Efter flere års pres valgte han i 1994 at træde tilbage som direktør og fik i stedet en stilling som konsulent for internationale spørgsmål, som han arbejdede med frem til 1999.

Ole Bang blev i 1952 student fra Metropolitanskolen i København, hvor hans farfar, Valdemar Bang, arbejdede i mange år. Valdemar Bang var virkelighedens lektor Blomme fra den sorte skole, som Hans Scherfig gik til angreb på i »Det forsømte forår«.

Efter en tur omkring Landsskatteretten og et revisorfirma begyndte Ole Bang i 1956 som fuldmægtig i Mellemfolkeligt Samvirke og blev senere kontorchef i Dansk Røde Kors og generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. I 1965 slog hans karrierelinje et sving, da han forlod Dansk Flygtningehjælp for at tiltræde en konsulentstilling i Danmarks Sparekasseforening. Siden fulgte en direktørpost i Amtssparekassen for Fyn, hvor han var ansat indtil 1981, da han startede i Kræftens Bekæmpelse.

I 1997 blev Ole Bang formand for den nye Elsparefonden, som han med succes byggede op helt fra bunden. Han fortsatte som formand indtil 2003. Efter sin pensionering satte han sig ned og studerede indholdet i en kuffert med papirer, han havde arvet fra sin farfar. Personligt kunne Ole Bang ikke lide lektor Blomme, der mest kommunikerede med Ole gennem irettesættelser. Men i en kronik i Berlingske Tidende for to år siden vovede Ole Bang den påstand, at hans farfar vurderet ud fra sin samtid var en engageret og pligtopfyldende lærer for de fleste af sine elever.

Den økonomuddannede Ole Bang bruger i dag en del af sin tid på at rådgive unge ph.d.-studerende, ligesom iværksættere og ngo'er ofte har bedt ham om at være sparringspartner på deres projekter. Ole Bang er også historisk interesseret og rejser meget, blandt andet er han tit i Syrien.

70

Karen »Skovfoged« Johansen, Bøgebjergvej 25, Vester Aaby, fylder 70 år onsdag den 5. december. Karen Skovfoged er født og opvokset i V. Aaby, kom som 14-årig ud at tjene, men ikke længere væk end nabogården, hvor hun var i et par år. Hun forlod dog Fyn for en kort bemærkning og fik en plads på Sjælland, hvor hun traf sin mand, som hun desværre mistede for ca. tre år siden.

Fødselaren har været 27 år på den lokale skole, hvor hun var beskæftiget med rengøring, men tidens slid og slæb satte sine mærker, og hun måtte trække sig fra arbejdslivet. Det nød hendes omgivelser godt af, ikke mindst hendes dejlige have, som hun går meget op i. Kartofler og grøntsager skal helst i jorden til en bestemt tid, og alt bliver passet med stor omhu. Hendes hjem bærer også præg af, at tingene skal være i orden med faste pladser. Hyggen og varmen mærker man, så snart man træder ind i bryggerset, hvor Karen Skovfoged møder sine gæster med et stor smil. Nero, den store sanktbernhardshund, fylder næste hele gulvet i stuen, så kommer kaffekanden på bordet og en enkelt øl til at smøre stemmebåndet med, for nu skal der snakkes og mindes alt fra fortid og frem til i dag.

Karen Johansen har fire børn, som hun har tæt omkring sig, af børnebørn har hun fem i alderen fra 5-25 år.

Karen Johansen har ikke tid nok i sin hverdag, hun hjælper alle, er meget tjenstvillig, børn og børnebørn har tit brug for hende, ofte to steder på en gang. Hendes bil er efterspurgt, hun skal være heldig, hvis hun selv skal have en tur i den.

Karen Skovfoged kan også sige stop, især når der indløber en telefonisk besked om, at der venter hende en tur ud i det danske land. Ofte er en tur i det syd- og midtjyske en heldagsoplevelse.

Karen Skovfoged er en stor naturelsker, en gang om året går turen dog til København, nemlig Cirkusrevyen og den dejlige revymiddag vil hun ikke undvære så længe hun kan gå og komme frem ved egen hjælp. I august var hun med sit barnebarn i Frankrig, hendes første tur uden for Danmark. Normandiet var hendes mål, da hun også er meget historisk interesseret.

Nørresø rundt er en af hendes specialer, og ikke mindst hendes overdådige frokostbord med en god gammeldaws æggekage, som altid bliver for lille, efter en lang travetur.

Dagen holdes i samvær med gode venner og familien.

70

En forfatter, hvis hjerte banker for provinsens skæve eksistenser, kan se tilbage på et flittigt forfatterskab med foreløbig over 50 bøger, når Ole Henrik Laub i dag fylder 70 år.

Han voksede op i Århus i et kunstnerhjem som søn af maleren Henrik Hansen Laub - kendt for Vanillepigen uden på pakkerne med Tørsleffs Vanille. Men i sit voksne liv har Ole Henrik Laub, før han senest slog sig ned i Assens ved Mariager, boet mange steder. Det skyldes bl.a. ægteskabet med tidligere vicepolitimester og folketingspolitiker Gudrun Laub, hvis mangeårige politiarbejde førte familien grundigt rundt i provinsen.

Det gav Laub rig lejlighed til at suge inspiration i provinsens brogede hverdagsforestillinger. Han debuterede i 1967. Siden er det ud over bøger i mange genrer også blevet til tv- og radiospil samt skuespil. Han har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds legat og det treårige arbejdsstipendium samt Leo Estvads legat.

Inspirationen fra den malende far fornægter sig ikke. Ole Henrik Laub tegner de fleste af sine bøger som en slags tegneserie, før han sætter sig til at skrive historierne. Hans seneste produktion er en diger familiesaga igen udspillet i provinsen og inspireret af faderens gamle dagbøger.

70

Keld Mortensen, Pomosavej 34, Odense N., fylder 70 år i dag. Keld Mortensen er født ved Egeskov Slot, hvor hans far var ansat som skovarbejder og moderen kogekone på egnen. Han blev udlært som smede- og maskinarbejder på Buhls Maskinfabrik i Ringe. Han læste til maskinmester i Svendborg og Odense og sejlede nogle få år med A. P. Møller-skibe, inden han ønskede at arbejde på fastlandet. Han var i knap 25 år ansat på Roulunds Fabrikker i Odense som vedligeholdelseschef.

I 1986 måtte han på grund af sygdom skifte løbebane og har siden importeret og solgt vin fra Frankrig og Italien. Han er desuden meget interesseret i mad og har sammen med en datter og forretningen Vinoble i Overgade i Odense skrevet og udgivet kogebogen »Let's go outsider«, der handler om fremstilling af mad på kuglegrill.

Hans store interesse for sport, især fodbold, var årsagen til, at han ret hurtigt gik i land fra søen. Han spillede nogle år på Odense Boldklubs 1. divisionshold og var senere med til at spille Skamby Boldklubs førstehold op fra serie 2 til 3. division.

Keld Mortensen er gift med Britta, der nu går på efterløn efter 41 år som sygeplejerske på Odense Universitetshospital. Parret har tre børn og fire børnebørn.

60

Kirsten Nørregaard, Helletoften 22, Svendborg, fylder 60 år onsdag den 5. december. Dagen markeres med åbent hus lørdag den 8. december fra kl. 13.

60

Reklamemanden Jan Duckert fylder 60 år i morgen. Han er manden, der bærer et stort medansvar for, at vendinger som »det' en om'er«, »112 procent i orden« og »squaaash« er blevet en del af mange danskeres ordforråd. Jan Duckert var i 1973 med til grundlægge reklamebureauet Wibroe, Duckert og Partners, som siden har høstet en bunke virksomheds- og reklamepriser.

Så mange, at Jan Duckert har udtalt, at han ikke har tal på de mange hædersbevisninger, han har hentet hjem sammen med forretningspartneren Peter Wibroe.

Det er blandt andet tv-reklamer, der givet mange succeser for bureauet. I dag er Wibroe, Duckert og Partners en del af mediekoncernen PeopleGroup, hvor Jan Duckert er administrerende direktør.

Det er ikke kun reklamerne, der fylder i fødselarens arbejdsliv.

I sommer blev Jan Duckert udpeget af kulturminister Brian Mikkelsen (K) som medlem af bestyrelsen i Københavns Teater, han har siddet i bestyrelsen for Verdensnaturfonden i 15 år, og han sidder ligeledes i bestyrelsen for den borgerligt liberale tænketank CEPOS.

Privat bor Jan Duckert i Høsterkøb på Sjælland. Han har to voksne børn fra sit første ægteskab og har siden fået to efternølere med kæresten Susanne.

60

Leif Eriksen, Fuglebakken 45, Assens, fylder 60 år i dag.

60

Eva Broby, Kirsebærhaven 68, Ullerslev, fylder 60 år dag.

60

Varmemester Lennart Bærholm, Emil Rostrups Vej 5, Skårup, fylder onsdag 60 år. Lennart Bærholm er født og opvokset i Skårup. Han tog i begyndelsen af 1970 maskinmestereksamen fra Svendborg Maskinmesterskole. Efter en kort periode hos en entreprenør i Skanderborg drog han til søs med Rederiet A.P. Møllers skibe, og sejlede i fem år, navnlig til Østen.

I 1979 blev han den daglige leder af Skårup Fjernvarmecentral, hvor han yder en indsigtsfuld og stabil indsats.

Han har også siddet i bestyrelsen for fjernvarmen. I fritiden holder Lennart Bærholm meget af at fiske fra sin båd, ligesom han også dyrker windsurfing.

50

Kantineleder Vibeke Damgaard Hansen, Nygade 25, Vejle-Allested, fylder 50 år i dag. Hun er ansat i Sydbanks afdeling i Vestergade i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce