Annonce
Fyn

Øver sig på fremtiden: Nyt daghospital skal aflaste sengeafsnit

Daghospitalet kommer blandt andet til at samle de patienter, som får antibiotika via en medicinpumpe og skal desuden se på, om den form for behandling kan udbredes til flere patientgrupper. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Udsigten til færre sengepladser på Nyt OUH fører allerede nu til forandringer i behandlingen på OUH, hvor mere skal foregå ambulant eller i patientens eget hjem. Tirsdag indviede OUH et fælles daghospital.

Der er stadig et godt stykke tid til, at Nyt OUH står færdig til at modtage den første patient. Forberedelserne til den nye virkelighed med moderne og langt mere fleksible faciliteter, men også færre sengepladser er dog for længst gået i gang.

Der er blevet bygget tro kopier af senge- og operationstuer, så personalet kan øve sig på de nye arbejdsgange. Og tirsdag blev der taget endnu et skridt mod fremtidens supersygehus, da et nyt daghospital blev åbnet på OUH.

Fælles Daghospital hedder den nye afdeling, der skal samle forskellige ambulante behandlinger, hvor det ikke er nødvendigt at indlægge patienterne. Det er både godt for patienterne og for hospitalet, der sparer sengepladser.

- Ideen er grundlæggende at give patienterne et optimeret og bedre patientforløb, hvor de kan komme hjem så hurtigt som muligt og få mest mulig behandling i hjemmet, siger oversygeplejerske Anna Sofie Lillevang, der sammen med den ledende overlæge på afdeling C, Helle Laustrup, bliver ledere af det fælles daghospital, der skal drives sammen med C-ambulatoriet.

Annonce
Det kan ikke være perfekt fra starten, så vi skal lære, mens vi arbejder.

Anna Sofie Lillevang, oversygeplejerske på Fælles Daghospital

Forløber for Nyt OUH

Fælles Daghospital er blevet etableret på førstesalen af bygning 5 på OUH. Og det er der en særlig grund til. Samlet set har førstesalen nemlig det præcis samme antal kvadratmeter, som det helt nye daghospital, der bliver bygget i forbindelse med Nyt OUH.

På den måde giver det nye daghospital personalet mulighed for at øve sig på fremtiden.

- Derfor giver det rigtig god mening at bygge om netop der. Desuden kommer mange af de patienter, som skal benytte Daghospitalet fra afdelinger, der ligger tæt på, siger overlæge Helle Laustrup.

Konstant udvikling

Udover at være hospitalets epicenter for den ambulante behandling vil daghospitalet også komme til at samle det stigende antal patienter, som bliver behandlet med antibiotika med medicinpumper.

Daghospitalets præcise funktion vil dog formentligt udvikle sig løbende. Og fra starten vil man kun bruge daghospitalets til de mindre komplekse patientforløb.

– Det handler om at udvikle, afprøve og evaluere hele tiden, mens vi er i drift, så vi hele tiden udvikler konceptet og finder den bedste måde at have et Fælles Daghospital på, inden vi skal flytte. Det kan ikke være perfekt fra starten, så vi skal lære, mens vi arbejder, siger oversygeplejerske Anna Sofie Lillevang.

Det nye daghospital kommer til at have åbent hver dag mellem klokken 7 og 22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce