Annonce
112

Øv-oplevelse: Flextrafik kørte fra ældre ægtepar - chaufføren gad ikke trappeliften

Chaufføren, der ifølge Grethe Nielsen ikke gad bruge trappelift, forklarede sig overfor Munkebo Taxi med, at den pårørende var beruset. Grethe Nielsen forsikrer, at hun ikke har for vane at drikke sig sansekløst beruset, når hun besøger sin datter og svigersøn og børnebørnene. Den aften havde hun fået to glas vin til maden. Foto: Helle Nordström
81-årige Grethe Nielsen og hendes 82-årige svært handicappede mand kom ikke med den flex-taxa, de havde bestilt. De blev afvist af chaufføren og måtte vente to timer på den næste.

Kerteminde: Det skulle have været en hyggelig lørdag aften hos datter og svigersøn i Refsvindinge, men det endte med at være en rigtig øv-oplevelse, da Grethe Nielsen og hendes mand lørdag den 11. maj benyttede sig af Flextrafik.

- Min mand er handicappet og sidder i kørestol, og han vejer over 100 kilo. Derfor bestiller vi altid Flextrafik med trappelift, så han kan komme op af trappen hos datteren. Og det gik også godt med turen ud til dem. Men da vi skulle hjem igen kom en chauffør, der ikke var særlig venlig, fortæller Grethe Nielsen.

- Vi ventede på toppen af trappen på, at han skulle komme med trappelift. Men han kiggede bare og sagde: Nå vi skal have ham der med. Jeg svarede, at det var derfor, vi havde bestilt trappelift, men det endte med, at han sagde, at det var alt for besværligt, og så kørte han igen.

Grethe Nielsens datter ringede til Munkebo Taxi, hvor vognen kom fra, for at klage sin nød. Hun fik den besked, at de kendte allerede sagen, for chaufføren havde ringet ind og fortalt, at den pårørende (Grethe Nielsen) var beruset.

- Jeg havde fået to glas vin til maden, så nej - jeg var ikke beruset, bemærker hun.

Annonce

Når vi tilfældigt nævner vores kedelige oplevelser med Flextrafik for andre, så har de også dårlige historier at bidrage med.

Hans Leo Hansen, brugere af Flextrafik

Mange, der har kedelige oplevelser

De genbestilte Flextrafik og efter et par timer kom der en ny taxa - med både trappelift og en venlig chauffør - men da var de både frustrerede og trætte. Desværre betød forsinkelsen også, at Grethe Nielsens mand, der bor på plejehjem, kom hjem efter at aftenvagten var gået, og så er der kun en enkelt nattevagt, der dårligt har tid til at lægge en beboer i seng.

Datteren skrev efterfølgende et klagebrev til Munkebo Taxi, der havde sendt den første vogn. Derfra fik hun et beklagende svar, hvor de fortalte, at de havde haft en alvorlig samtale med chaufføren.

- Der sker så mange fejl, beklager Grethe Nielsen.

- For eksempel da vi skulle til begravelse i Ellinge, blev vi i stedet kørt til Ellested.

Hans Leo Hansen, der ligesom Grethe Nielsen bor på Møllevej i Kerteminde, bruger Flextrafik hver eneste uge, og han har også en liste med kedelige oplevelser. Hans Leo Hansen er kørestolsbruger og delvist lammet, og er derfor afhængig af chaufførernes hjælp.

Han har blandt andet prøvet at sidde og vente på at blive hentet fra sin venindes adresse. Til sidst ringede de og rykkede, men fik det svar, at chaufføren havde været der, men kunden ville ikke med. Både Hans Leo Hansen og hans veninde kunne dog bevidne, at der ikke havde været nogen chauffør.

- Der er også problemet med skinnerne, når jeg besøger min veninde. En enkelt chauffør vil ikke hjælpe mig op ad skinnerne, så jeg kan komme ind i huset. Men det er altså skinner, Kerteminde Kommune har leveret, og de andre chauffører vil gerne, fortæller han.

- Og når vi tilfældigt nævner vores kedelige oplevelser med Flextrafik for andre, så har de også dårlige historier at bidrage med.

De få, der ødelægger det for de mange

Både Grethe Nielsen og Hans Leo Hansen understreger, at langt de fleste chauffører er meget, meget søde og hjælpsomme - flere af dem yder en service langt ud over, hvad de er forpligtet til. Der er blot de få, der ødelægger det for de mange.

De to er enige om, at det er så ærgerligt med de få chauffører, der svigter. Både fordi det giver en dårlig oplevelse til mennesker, som er helt afhængige af assistance, men også fordi det giver Flextrafik et dårligt ry, hvilket er synd for alle de gode og hjælpsomme chauffører.

- Både vi og Flextrafik ville vinde ved, at taxi-selskaberne sorterer lidt mere kritisk i deres stab af medarbejdere, er de enige om.

Vi har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Munkebo Taxi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce