Annonce
Kerteminde

Øv: Først var det en ældre, nu er en medarbejder testet positiv på kommunalt center

Rehabiliteringscenter Toften har indtil videre haft to smittetilfælde af coronavirus. Arkivfoto: Vibeke Volder
En ansat på Rehabiliteringscenter Toften i Munkebo er i weekenden bekræftet smittet med coronavirus. Alle medarbejdere bliver fortsat systematisk testet.
Annonce

Munkebo: Først var det en borger, der blev smittet med coronavirus på Rehabiliteringscenter Toften i Munkebo. Og nu er det en medarbejder,  der er blevet testet positiv for coronavirus på centret.

Samlet set har Kerteminde Kommune den næststørste incidens - smittede per 100.000 indbyggere - på Fyn. Den ligger i øjeblikket på 38, da kommunen har haft ni tilfælde den seneste uge, mens Odenses incidenstal er på 48 med 98 smittetilfælde de seneste syv dage.

Anders Thønning Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, fortæller, at centret i Munkebo, hvor der er forbud mod besøg, ikke kender konsekvenserne af det nye tilfælde af coronavirus.

- Der er ikke nogen borgere, der er smittet. Der er en enkelt medarbejder, som ikke har symptomer, men er blevet testet positiv, og som er hjemme. Vi ved ikke, om det betyder, at vi skal teste igen. Det er vi faktisk uklare på. Det har vi ikke fået nogen besked på endnu.

Han tilføjer, at Styrelsen for Patientsikkerhed endnu ikke har kontaktet kommunen ovenpå det nye tilfælde af COVID-19 på det kommunale center i Munkebo, og derfor er det usikkert, om det betyder isolation for andre end medarbejderen.


Der er ikke nogen borgere, der er smittet. Der er en enkelt medarbejder, som ikke har symptomer, men er blevet testet positiv og som er hjemme.

Anders Thønning Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde Kommune


Annonce

Værnemidler bruges stadig

Anders Bjældager forsikrer dog i samme ombæring, at alle medarbejdere indenfor plejesektoren stadigvæk tager så mange forbehold som muligt for at undgå at sprede smitte.

- Det er klart, at alle medarbejdere fortsat bruger værnemidler og i og med, at der ikke er nogen smitte i øvrigt blandt borgerne, så er det sandsynligt, at hun kan være blevet smittet i en privat sammenhæng, siger Anders Bjældager.

Kerteminde er fortsat omfattet af et påbud om besøgsrestriktioner på alle plejecentre i kommunen, hvor beboerne kun kan få udendørs besøg, mens der også gælder restriktioner om besøg på alle sociale bosteder, hvor der er borgere eller ansatte, der kan være i risikogruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce