Annonce
Nordfyn

- Øv: Castor kommer ikke på havet i år

Det gode træskib MS Castor kommer alligevel ikke på havet i år, efter at der er blevet opdaget nye problemer med skroget under et værftsbesøg. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Arbejdet på værftet har afsløret større problemer med skroget end hidtil antaget.

Bogense/Egernsund: Efter et nyt besøg af Skibstilsynet ligger det nu fast, at det gamle nordfynske træskib Castor ikke kommer hjem til Bogense i denne sæson. Castor ligger på rederi i Egernsund, hvor skaderne efter en brand i sensommeren 2018 skulle udbedres, men i takt med at man har ribbet det indvendige af skibet, er der dukket flere problemer op.

Bestyrelsen har netop skrevet ud til besætningen, at der ikke bliver sejladser i år, og nu går man også ud med en officiel meddelelse om skibets tilstand.

- Der er blevet pillet nogle planker af i bagbords side i salonen og toilettet - ved siden af brandskaden, og de viste sig at være i dårligere stand end forventet. Derfor var vi nogle repræsentanter fra bestyrelsen, der tog ned og besigtigede skibet sammen med værftsdirektøren, fortæller bestyrelsesformand Henning Gammelgaard.

De nye problemer har ikke noget med branden at gøre, men hænger sammen med skrogets generelle tilstand, så bestyrelsen vedtog sammen med direktøren, at Skibstilsynet skulle kigge på skibet endnu en gang.

Det sker tirsdag den 14. maj, hvor man også vil demontere skibets køkken, så man kan kigge på plankerne i den anden side.

- Lige nu kender vi desværre slet ikke omfanget af, men vi bliver klogere de kommende dage. En ting ligger dog fast. Castor kan ikke nå at blive genopbygget og godkendt til sejlads på denne side af sommeren, fortæller Henning Gammelgaard, der forventer, at Skibstilsynet nu også går hårdere til værks med resten af skroget.

Annonce

Spørgsmål om penge

Så længe Castors bestyrelse ikke kender omfanget af udbedringer på skroget, kan man af gode grunde heller ikke vurdere økonomien. Men det er tvivlsomt, om de indsamlede penge vil slå til.

- Vi skruer op for arbejdet med at ansøge forskellige fonde. Bestyrelsen oplevede jo den enorme lokale opbakning til skibet i månederne efter branden, så vi vil selvfølgelig kæmpe til det sidste for at få Castor sejlklart igen, siger Henning Gammelgaard.

Skibets legendariske bundhold er taget til Egernsund for at hjælpe med at afmontere køkkenet, så man kan besigtige skroget de steder, der normalt er skjult.

Bestyrelsen har nu sendt forespørgsler ud hos nogle af områdets andre gamle træskibe, om de eventuelt har mulighed for at overtage Castors faste turistture på sejlplanen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce