Annonce
Rejser

Østrigsk campingplads bedst i Europa

Camping Grubhof nær Lofer i Salzburg-regionen kan i hele 2020 bryste sig af at være kåret som Europas bedste af forbrugerne. Foto: Camping Grubhof

Europas bedste campingplads ligger i Østrig. Det er i hvert fald www.camping.infos konklusion, efter at næsten 150.000 campister tilsammen har afleveret over 190.000 anmeldelser til campingguiden.

2020-vinderen (baseret på anmeldelser i 2019) er Camping Grubhof i Salzburger Saalachtal. I toppen - nummer 4 - ligger en plads tæt på Danmark, nemlig Rosenfelder Strand Ostsee Camping i Rosenfelde-Grube, Slesvig-Holsten. Også forholdsvis tæt på er Campingpark Kühlungsborn i Mecklenburg-Vorpommern (nummer 3) og Naturcamping Spitzenort i Plön, Slesvig-Holsten (nummer 10).

Ingen danske campingpladser formåede at klemme sig ind i top-100. Bedste danske plads er Skiveren Camping i Nordjylland. Kroatien, Frankrig, Slovenien, Albanien, Polen, Ungarn, Bosnien-Hercegovina, Sverige og Grækenland har heller ingen campingpladser rangeret blandt Europas 100 bedste på camping.info-brugernes liste. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce