Annonce
Indland

Østjysk betjent blev trukket 20 meter efter bil

Kvindelig bilist nægtede at standse og trak østjysk betjent efter bilen. Kollega måtte springe for livet.

En østjysk politibetjent blev trukket cirka 20 meter efter en bil, da han onsdag aften forsøgte at få en kvindelig bilist til at standse.

Det oplyser vagtchef Flemming Lau, Østjyllands Politi.

Episoden skete i forbindelse med et færdselsuheld på Jernaldervej i det vestlige Aarhus kort før klokken 19.

Som følge af uheldet spærrede politiet strækningen af, og det skabte køkørsel.

Kvinden brød ud af køen i sin bil. En betjent forsøgte at få hende til at standse, hvorved han væltede og blev trukket efter bilen.

- Der sker det, at bilisten har sideruden rullet ned, betjenten har hånden inde for at forsøge at stoppe hende, og så kører bilisten. Betjenten vælter og bliver så trukket cirka 20 meter hen ad vejen, siger Flemming Lau.

En kollega lidt længere henne ad vejen måtte springe for livet for at undgå påkørsel.

Det lykkedes således kvinden at slippe væk, men kun for en kort stund. Senere på aftenen lokaliserede en patrulje bilisten, som blev anholdt.

Der var ingen af betjentene, der kom noget til. Men politiet ser alligevel med stor alvor på sagen, forklarer Flemming Lau.

Den 25-årige kvinde sigtes for forsøg på vold af særlig farlig karakter og for at forvolde fare for liv og førlighed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce