Annonce
Indland

Østjysk betjent blev trukket 20 meter efter bil

Kvindelig bilist nægtede at standse og trak østjysk betjent efter bilen. Kollega måtte springe for livet.

En østjysk politibetjent blev trukket cirka 20 meter efter en bil, da han onsdag aften forsøgte at få en kvindelig bilist til at standse.

Det oplyser vagtchef Flemming Lau, Østjyllands Politi.

Episoden skete i forbindelse med et færdselsuheld på Jernaldervej i det vestlige Aarhus kort før klokken 19.

Som følge af uheldet spærrede politiet strækningen af, og det skabte køkørsel.

Kvinden brød ud af køen i sin bil. En betjent forsøgte at få hende til at standse, hvorved han væltede og blev trukket efter bilen.

- Der sker det, at bilisten har sideruden rullet ned, betjenten har hånden inde for at forsøge at stoppe hende, og så kører bilisten. Betjenten vælter og bliver så trukket cirka 20 meter hen ad vejen, siger Flemming Lau.

En kollega lidt længere henne ad vejen måtte springe for livet for at undgå påkørsel.

Det lykkedes således kvinden at slippe væk, men kun for en kort stund. Senere på aftenen lokaliserede en patrulje bilisten, som blev anholdt.

Der var ingen af betjentene, der kom noget til. Men politiet ser alligevel med stor alvor på sagen, forklarer Flemming Lau.

Den 25-årige kvinde sigtes for forsøg på vold af særlig farlig karakter og for at forvolde fare for liv og førlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce