Annonce
Nyborg

Østfyn får endnu et lagerhotel

En enkelt trailer ud til Bøjdenvej afslører, at ejendommen Lyøvej 1 har fået ny ejer. I første omgang skal der indrettes lagerhotel i de eksisterende lokaler. Siden bliver der opstillet containere på et areal bag ved bygningen. Foto: Kasper Riggelsen

Der er lagt op til hård konkurrence om kunderne, når Lagerbox Fyn til foråret åbner ny filial på Lyøvej i Nyborgs industrikvarter. Virksomhedens ejer ser dog gode muligheder i netop Nyborg, hvor man vil introducere et helt nyt koncept.

Østfyn: Tidligere på året udvidede Flex Lager og Depotrum i Ørbæk med 80 rum, som man kom op på 220 i alt i de store fabrikshaller på Ringvej. Østfynboer med behov for at opbevarer møbler og lignende kan også benytte sig af Nyborg Møbelhotel på Nymarksvej, og inden længe kommer der så endnu en spiller på markedet.

Lagerbox Fyn, der i forvejen driver forretning i Svendborg og Ringe, har nemlig besluttet sig for at åbne ny filial i Nyborg. Virksomhedens ejer bekræfter, Mogens Milling, bekræfter overfor Fyens Stiftstidende, at man har købt ejendommen Lyøvej 1, det tidligere Mekonomen, i udkanten af Nyborgs industrikvarter af Boliggruppen for et ikke nærmere angivet beløb.

I første omgang vil man indrette de eksisterende lokaler til lagerhotel, der ventes at åbne i slutningen af marts 2019. Præcis, hvor mange bokse der bliver plads til, er indtil videre en forretningshemmelighed.

- Jeg kan kun sige, at Nyborg og omegn ikke kommer til at løbe tør for opbevaringsplads lige foreløbig, bemærker han.

Annonce
Mogens Milling driver i forvejen lagerhotel i både Svendborg og Ringe. Nu er turen så kommet til Nyborg. Arkivfoto: Roland Petersen

Tænd og sluk med telefonen

På den 6300 kvadratmeter store grund har Lagerbox Fyn planer om at introducere et helt nyt koncept med containeropbevaring. For den enkelte kunde er fordelen for det første, at det er billigere at leje sig ind. Prisen per kubikmeter er typisk det halve i forhold til et almindelig lagerrum. For det andet vil man have mulighed for at styre og overvåge temperaturen inden i selve containeren via en app på telefonen.

- Konceptet er afprøvet enkelte steder i landet, mens ellers kender man det mest fra USA og England, hvor man kører med containere, der er isolerede i gulv, vægge og loft og derfor frostfri hele året. Og hvor der er varmelegemer inde i den enkelte container, som man selv kan tænde og slukke for, hvis man ønsker yderligere varme, forklarer Mogens Milling.

For virksomheden har containerløsningen den helt store fordel, at man lynhurtigt kan skrue op og ned for antallet af boxrum, uden at man skal til at bygge nyt. Først skal pladsen bag de eksisterende lokaler dog ryddes for træer og gøres kørefast. Derudover skal området hegnes ind, og der skal opstilles en lysmast samt etableres videoovervågning døgnets 24 timer.

- Vi kan ikke arbejde i jorden i februar og marts. Derfor er vi nødt til at vente til enten maj eller juni, også kommer containerne engang i løbet af sommeren, fortæller virksomhedsejeren, der ved siden af Lagerbox Fyn driver en række udlejningsejendomme.

Ros til forvaltningen

At han har valgt at udvide sin forretning i netop Nyborg er langt fra noget tilfælde.

- Beliggenheden gør, at mange vælger at bo i Nyborg og arbejde i København, mens andre pendler til Nyborg hver dag fra eksempelvis Vejle. Der bygges meget. Blandt andet bliver der bygget nye huse og lejligheder på havnen, og man kan sagtens forestille sig, at de får brug for plads til opbevaring. Så vi tror på, at der er et marked, siger Mogens Milling.

Han lægger heller ikke skjul på, at den gode behandling og service fra kommunens side har spillet en rolle.

- Jeg havde fået arrangeret et møde med teknisk forvaltning, og sammen med min kone kom jeg lidt i god tid. Pludselig var der en fra kommunen, der stak hovedet ud og spurgte, om det var os, der havde en tid klokken 10. Ja, svarede jeg. Vil I ikke med ind og have en kop kaffe og en rundstykke, blev der spurgt. Jeg har været i Svendborg i 45 år og drevet forretning hernede, men jeg har aldrig oplevet magen til service som den, jeg fik i Nyborg. Efterfølgende har vi haft en dialog, og igen må jeg bare tage hatten af, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce