Annonce
Odense

Østerbro: En bydel bliver til

På grunden, hvor det gamle FDB-centrallager lå, skyder en ny bydel, Østerlunden, op og bliver genbo til den nye Restaurant Aro. Her er Creo Arkitekters visualisering af en del af Østerlunden.

Med ankomsten af en gourmet-restaurant er der skrevet endnu et kapitel i historien om udviklingen af Østerbro.

Der er visse ting, man hverken kan købe eller planlægge sig til, men som bare dumper ned som appelsiner i turbanen.

I årene 2012-16 blev der brugt 30 millioner offentlige kroner på en såkaldt områdefornyelse af Østerbro. Det handlede om trafik, byrum, kultur med mere. Først og fremmest handlede det dog om at give en lidt hengemt og skramlet bydel en identitet.

Østerbro er i den forbindelse defineret som den østlige del af Odense C mellem åen og jernbanen, og den bydel er på mange måder blevet shinet op under processen. Men de embedsfolk og eksterne konsulenter, der orkestrerede områdefornyelsen, havde nok ikke i deres vildeste fantasi drømt om, at der kom en ny gourmetrestaurant i området. Endda på selve det Østerbro, der lægger navn til kvarteret.

Men det bliver altså nu en realitet, når Restaurant Aro om tre uger åbner et sted i den lange og ikke vanvittigt æstetiske karré af blandet erhvervsbyggeri, der smyger sig langs jernbane og Østerbros nordside for et stykke længere ude ad Østerbro at blive afløst af villaer. Og restauranter er ikke noget, Østerbro-kvarteret er rigt på - og da slet ikke i gourmetklassen. Så her er der tale om en identitetsskabende appelsin, der er dumpet ned i i planlæggernes turban.

Østerlunden

Ejerne af den nye restaurant har fortalt, at de først efter at have erhvervet lejemålet blev klar over, at de som genbo får kronen på værket i Østerbros opblomstring, nemlig Østerlunden, der i løbet af 2019 skal stå helt færdig med 296 nye boliger og 1000 indbyggere.

Allerede nu kan de første fundamenter anes på den gigantiske byggegrund, der engang husede FDB's centrale lager, inden det blev til Coop og flyttede ud til Hestehaven i Hjallese. Det er Topdanmark Ejendom, som er den store investor i det nye byggeri, hvor Creo Arkitekter står for størstedelen af udformningen.

Topdanmark Ejendoms administrerende direktør Søren Kempf Holm har tidligere fortalt, at han, da han kom til området første gang, så områdefornyelsesprojektets kampagneskilte med teksten "Østerbro - et godt sted at bo", og det var med til at overbevise ham om, at det var en god investering.

Næsten 300 nye boliger er selvfølgelig en massivt større turban-appelsin end en restaurant med 20-30 pladser, og det er alt sammen med til at dokumentere, at Østerbro er et bykvarter i rivende udvikling.

På adressen Østerbro 7 efterfulgt af en række bogstaver er der kommet nye lejligheder sidste år. Og længere inde mod byen, hvor Østerbro er blevet til Østergade, er der også bygget masser af nye boliger i det seneste årti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce