Annonce
Faaborg-Midtfyn

Øretæver i luften: Beboerformand vil stoppe gaderæs

Beboerformand Jens Dahl Rasmussen vil have stoppet gaderæs i Adelgade, Faaborg. Forleden var det tæt på at koste ham øretæver. Foto: Torsten Cilleborg
Adelgades beboerformand Jens Dahl Rasmussen var tæt på håndgemæng med fartglade unge. Han ønsker hastighederne sat ned. Mønstret kendes fra mange af Faaborgs små veje, advarer tidligere byrådsmedlem Jan Valbak

Faaborg: Det var tæt på at ende i håndgemæng, da en BMW fredag ved 17.30-tiden i al for høj fart kom susende gennem Adelgade, Faaborg, for øjnene af gadens beboerformand Jens Dahl Rasmussen, Adelgade 20. For ham var det overløbsdråben i et bæger frustration skabt af dårlig trafikkultur, han nær fik konverteret til øretæver.

Jens Dahl Rasmussen, 37, stod mellem to parkerede biler, da den dyre bil, kom susende ad den smalle vej, og viste med fagter, at føreren skulle sætte farten ned.

- Men i stedet gassede han bare bilen op, og da den suste forbi mig, ramte min hånd BMW'en på døren, fortæller han.

Annonce

Hvad synes du?

Bliver situationen overdramatiseret, eller er du enig med Jens Dahl Rasmussen og Jan Valbak i, at der bliver kørt for stærkt i smågaderne i Faaborgs bykerne?

Har du selv oplevelser, du vil dele med avisen læsere?

Har du et godt råd til, hvordan man får sænket hastighederne eller skaber en bedre trafikkultur?

Lad os få din mening, så følger vi op på sagen.

Send en mail til Faaborg@fyens.dk eller skriv i kommentarfeltet på Facebook-siden "Vores Faaborg", så bruger måske dine input i senere artikler.

Lussinger i luften

Det fik føreren til at standse, og han og en passager sprang ud af bilen. Ifølge Jens Dahl Rasmussen anklagede den unge fører ham for at forrete skade på bilens dør, mens beboerformanden i den lidt højrøstede diskussion modsat anklagede føreren for at køre uforsvarligt i den smalle bygade.

- Der var lussinger i luften, og jeg følte mig bestemt truet, men på den anden side, er der virkelig mange gange, at jeg har oplevet, at folk kører al, al for stærkt i vores lille gade, hvor der færdes både små børn og gangbesværede ældre. Der er vi nødt til at få stoppet, så vi kan færdes sikkert, siger han.

Optrinnet fandt ifølge Jens Dahl Rasmussen sin afslutning, da føreren og hans passager, sprang ind i bilen igen, og kørte fra stedet i så stor fart, at beboerformandens tililende genbo var tæt på at blive ramt.

- Også min genbo på dybt rystet, og vi enedes om at melde episoden til politiet, fortæller han.

Facebook opslag gav pote

Ud over politianmeldelsen skrev Dahl Rasmussen et opslag på Facebook, hvor han bad sit netværk om hjælp til at identificere føreren af bilen. Det gav pote. Mandag fik han en henvendelse om, at den famøse BMW holdt ved OK-tanken i Faaborg. Beboerformanden skyndte sig afsted, og fik her kontakt til føreren af bilen igen.

- Føreren indrømmede, at han havde kørt mindst 60 km/t, og sagde undskyld for, at han havde kørt så stærkt, men jeg synes stadig ikke, det er godt nok, så jeg tog nummeret på bilen og gav det efterfølgende til politiet, fortæller han.

Jens Dahl Rasmussen er godt klar over, at han eksponerer sig selv og helt bogstaveligt stiller op på øretævernes holdeplads, men han er ikke bange for repressalier.

- Eller, jo, det er jeg måske, men jeg er mere bange for, hvad der sker, hvis min søn eller jeg ikke når at komme af vejen, når der kommer en bil susende med over den dobbelte hastighed af, hvad jeg finder forsvarligt. Da jeg mødte føreren af bilen i mandags, havde den fået en skade på forenden, efter et sammenstød med en anden bil, og måske kan det hjælpe, hvis politiet taler et alvorsord med ham, så han ændrer adfærd i trafikken, håber Jens Dahl Rasmussen.

Han erkender samtidig, at en anmeldelse til politiet næppe løser de problemer med gaderæs, som Adelgade-beboerne oplever.

- Nej, der skal mere til. Der er et bump i Adelgade, men det er så lille at folk fræser hen over det, og BMW'ens fører fortalte selv, at det fedt at ræse på Adelgade, fordi vejen hælder og man så kan give max gas. Sådan må de andre unge, fartbøller også tænke. Det fedt at køre ræs i Adelgade, fordi intet stopper dem. Det skal endnu et bump til, så bilister må bremse op, siger han.

Borgere bør kontakte kommunen

Ole Tyrsted Jørgensen, afdelingsleder for Natur og Trafik hos Faaborg-Midtfyn Kommune, siger, at han ikke er bekendt med problematikken om, at der køres ræs i den lille gade i Faaborgs bykerne:

- Hvis beboerne oplever den form for problemer, vil jeg opfordre dem til at henvende sig til kommunen. Vi tager gerne dialogen med borgerne, siger han.

Adelgadeboerne har faktisk allerede aftalt et møde med kommunen, men her er det gadebelysning, der er på dagsordenen. Nu ser det altså ud til, at det møde kan få en tillægsdagsorden.

Ifølge tidligere byrådsmedlem for Borgerlisten, Jan Valbak, er Adelgade-problematikken ikke enkeltstående for fartglæden i Faaborgs bykerne.

- Mange steder i det små gader, køres der for stærkt og for uforsvarligt, blandt andet i Grønnegade, hvor jeg selv bor. Jeg ser tit skolebørn springe for livet omkring Degnepladsen, hvor både biler og knallerter kommer susende i for høj fart, og den er også gal langs hele Havnegade. Der er stort behov for, vi får snakket om en meget bedre trafikkultur i Faaborg, vurderer Valbak.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce