Annonce
Nyborg

Ørbæk Marked - nu med e-sport

Lars Lilholt Band er et af de store musiknavne på årets Ørbæk Marked. De spiller søndag klokken 13. Foto: Bjarne Mortensen
Ørbæk Marked begynder torsdag - traditionen tro med stort banko-spil. Men der er også fornyelse på årets 40-års jubilæumsprogram - blandt andet e-sport

Ørbæk: Ørbæk Marked markerer i år sit 40 års jubilæum, og mange ting er, som de plejer på markedspladsen lidt uden for byen.

Men der er også fornyelse, og en af de helt nye ting på programmet i år er e-sport i Drop Inn teltet, hvor især de unge kan dyste i forskellige e-sport spil fra fodbold til kampsport. Der er åbent i Drop Inn teltet fredag fra 12.00 til 18.00, samt lørdag og søndag fra 10.00 til 18.00. Om aftenen omdannes teltet til diskotek, oplyser markedet i en pressemeddelelse.

Men ellers byder markedet på mange af de kendte elementer som markedsfesten lørdag, lastbil-parade, ringridning på havetraktor, gratis sildebord om lørdagen og masser af musikunderholdning drysset ud på de tre markedsdage, fredag, lørdag og søndag.

Største navn i år er gode, gamle Lars Lilholt Band, der spiller i markedsteltet søndag eftermiddag.

Se hele programmet på Ørbæk Markeds hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce