Annonce
Nyborg

Ørbæk Marked - nu med e-sport

Lars Lilholt Band er et af de store musiknavne på årets Ørbæk Marked. De spiller søndag klokken 13. Foto: Bjarne Mortensen
Ørbæk Marked begynder torsdag - traditionen tro med stort banko-spil. Men der er også fornyelse på årets 40-års jubilæumsprogram - blandt andet e-sport

Ørbæk: Ørbæk Marked markerer i år sit 40 års jubilæum, og mange ting er, som de plejer på markedspladsen lidt uden for byen.

Men der er også fornyelse, og en af de helt nye ting på programmet i år er e-sport i Drop Inn teltet, hvor især de unge kan dyste i forskellige e-sport spil fra fodbold til kampsport. Der er åbent i Drop Inn teltet fredag fra 12.00 til 18.00, samt lørdag og søndag fra 10.00 til 18.00. Om aftenen omdannes teltet til diskotek, oplyser markedet i en pressemeddelelse.

Men ellers byder markedet på mange af de kendte elementer som markedsfesten lørdag, lastbil-parade, ringridning på havetraktor, gratis sildebord om lørdagen og masser af musikunderholdning drysset ud på de tre markedsdage, fredag, lørdag og søndag.

Største navn i år er gode, gamle Lars Lilholt Band, der spiller i markedsteltet søndag eftermiddag.

Se hele programmet på Ørbæk Markeds hjemmeside.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce