Annonce
Nyborg

Ørbæk Marked kæmper mod kopivarer

Mærkevarer til gode priser er en af mange fristelser på kræmmermarkeder som Ørbæk Marked. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fyns største folkefest har svært ved at dæmme op for kræmmere, der faldbyder kopivarer til spotpriser.

Ørbæk: "Varer, der er forbudt via lovgivning, må ikke sælges – medfører bortvisning".

Så kort og klar er beskeden til de rundt regnet 500 kræmmere, der hvert år i juli gør Ørbæk Marked til Fyns største folkefest og handelsplads.

Men når først festen er i gang, har markedsfolkene ikke nogen reel chance for at vide, om der er ulovlige varer blandt de tusinder af produkter, der er til salg i de flere kilometer lange handelsgader.

- Vi gør, hvad vi kan. Men det er rigtig svært for os at kontrollere og vide, om der er tale om ægte varer eller kopier, siger Jesper Sommer Andersen.

Han er formand for markedsudvalget i Ørbæk Borgerforening, der arrangerer Ørbæk Marked.

Annonce

45-årig under anklage

En 45-årig mand fra Nordsjælland er i byretten i Svendborg under anklage for at have haft flere hundrede kopivarer til salg under sidste års Ørbæk Marked

Manden blev meldt til politiet af en advokat, der var på kontrolbesøg på markedspladsen.

Jesper Sommer Andersen understreger, at kræmmerne længe inden markedspladsen åbner får klar besked om, at der ikke må sælges kopivarer.

Men forhindre, at det alligevel sker, kan Ørbæk Marked altså ikke.

- Vi tager klar afstand fra salg af kopivarer. Vi ønsker ikke at lægge navn til ulovligheder. Det skader Ørbæk Markeds ry, siger Jesper Sommer Andersen.

Ørbæk Marked er i øvrigt langt fra ene om at være en yndet handelsplads for billige kopivarer.

Sommerhalvårets mange andre kræmmermarkeder bøvler også med handlende, der scorer en pæn fortjeneste på kopier af kendte mærkevarer.

- Vi er i løbende dialog med de andre kræmmermarkeder, men det er svært at dæmme op for. Vi har også været i dialog med Fyns Politi for at høre, om der ikke er et eller andet, vi kan gøre. Men det er der indtil videre ikke kommet noget konkret ud af, konstaterer Jesper Sommer Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce