Annonce
Nyborg

Ørbæk Marked kæmper mod kopivarer

Mærkevarer til gode priser er en af mange fristelser på kræmmermarkeder som Ørbæk Marked. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fyns største folkefest har svært ved at dæmme op for kræmmere, der faldbyder kopivarer til spotpriser.

Ørbæk: "Varer, der er forbudt via lovgivning, må ikke sælges – medfører bortvisning".

Så kort og klar er beskeden til de rundt regnet 500 kræmmere, der hvert år i juli gør Ørbæk Marked til Fyns største folkefest og handelsplads.

Men når først festen er i gang, har markedsfolkene ikke nogen reel chance for at vide, om der er ulovlige varer blandt de tusinder af produkter, der er til salg i de flere kilometer lange handelsgader.

- Vi gør, hvad vi kan. Men det er rigtig svært for os at kontrollere og vide, om der er tale om ægte varer eller kopier, siger Jesper Sommer Andersen.

Han er formand for markedsudvalget i Ørbæk Borgerforening, der arrangerer Ørbæk Marked.

Annonce

45-årig under anklage

En 45-årig mand fra Nordsjælland er i byretten i Svendborg under anklage for at have haft flere hundrede kopivarer til salg under sidste års Ørbæk Marked

Manden blev meldt til politiet af en advokat, der var på kontrolbesøg på markedspladsen.

Jesper Sommer Andersen understreger, at kræmmerne længe inden markedspladsen åbner får klar besked om, at der ikke må sælges kopivarer.

Men forhindre, at det alligevel sker, kan Ørbæk Marked altså ikke.

- Vi tager klar afstand fra salg af kopivarer. Vi ønsker ikke at lægge navn til ulovligheder. Det skader Ørbæk Markeds ry, siger Jesper Sommer Andersen.

Ørbæk Marked er i øvrigt langt fra ene om at være en yndet handelsplads for billige kopivarer.

Sommerhalvårets mange andre kræmmermarkeder bøvler også med handlende, der scorer en pæn fortjeneste på kopier af kendte mærkevarer.

- Vi er i løbende dialog med de andre kræmmermarkeder, men det er svært at dæmme op for. Vi har også været i dialog med Fyns Politi for at høre, om der ikke er et eller andet, vi kan gøre. Men det er der indtil videre ikke kommet noget konkret ud af, konstaterer Jesper Sommer Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce