Annonce
Nyborg

Ørbæk Marked: Havetraktorer og Onkel Reje trækker

Fyns største folkefest med anslået 100.000 gæster i løbet af tre dage kører på højtryk. Festen på Ørbæk Marked slutter sidst på eftermiddagen, søndag.

Fest og farver på Ørbæk Marked, som gør klar til søndagens familie-komsammen med Onkel Reje. Shaka Loveless med band runder tre dages fest af under teltdugen i markedsteltet

Ørbæk: De velvoksne og kraftfulde havetraktorer slås søndag med både 300 og 400 kilo på vægten. Men traktorerne er ikke de eneste, der for alvor trækker på Ørbæk Marked. Også søndagens børnekræmmermarked og ikke mindst Onkel Reje er klar til at underholde familien Danmark.

Shaka Loveless med band er inviteret og programsat til at slutte Fyns største folkefest sidst på eftermiddagen, søndag. Det ligner også et hit i det store markedstelt.

400 kræmmere er uanset vejret på plads til gode handler i de over 20 gader på markedspladsen. Også Nordisk Tivoli har foldet hele pakken ud af gynger og karruseller. Pariserhjulet drejer adstadigt og med musik fra fem telte og masser af støj fra de mange maskiner, så koger det på Ørbæk Marked.

Men allerede fredag var den i forvejen afsvedne mark, som er grobund for Ørbæk Marked år efter år, tæt på at koge over i juli-varmen. Lørdag blev arrangørerne reddet af et dække af skyer, som holdt solen fra fadet i dagens første mange timer. Det gav stormløb på markedet i tiden mellem klokken 10 og 14.

Ifølge ansvarlig for parkering, Michael Jenker, var der masser af travlhed både fredag og lørdag med at anvise gæsterne pladser gennem de tre indgange til p-pladserne.

- Gæsterne er rigtig glade for vores anvisninger om at køre andre ruter for at komme frem til Ørbæk og pladsen. Og vi oplever, at bilisterne generelt er hensynsfulde, påpeger Michael Jenker og tilføjer:

- Længste kø mellem rundkørslen og indgangen Svendborg har været på 20 minutters ventetid. Det er ingenting.

De godt 50 p-vagter blev dog overrasket over det store ryk-ind på marken, fredag aften. Ifølge Michael Jenker så var det fænomenet Bro i Drop-In teltet, som var årsagen. De især yngre gæster ville opleve manden, som står bag kendingsmelodien til Paradise Hotel.

I

Annonce
Tilstrømningen til Ørbæk Marked forsætter på en søndag, hvor Onkel Reje og Shaka Loveless er trækplastrene i markedsteltet. De øvrige opvisninger og aktiviter fortsætter frem til markedet lukker klokken 18.
Tilstrømningen til Ørbæk Marked forsætter på en søndag, hvor Onkel Reje og Shaka Loveless er trækplastrene i markedsteltet. De øvrige opvisninger og aktiviter fortsætter frem til markedet lukker klokken 18.
Tilstrømningen til Ørbæk Marked forsætter på en søndag, hvor Onkel Reje og Shaka Loveless er trækplastrene i markedsteltet. De øvrige opvisninger og aktiviter fortsætter frem til markedet lukker klokken 18.
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

KMD Cup kommer til Odense

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce