Annonce
Nyborg

Ørbæk Marked 2020: Festen fortsætter

Nyborg Kommune vil strække sig langt for ikke at spolere sommerens folkefest for 100.000 gæster på Ørbæk Marked. Foto: Sugi Thiru
Nyborg Kommune vil ikke spolere Fyns største folkefest. Heller ikke, hvis en sag om landzonetilladelse trækker i langdrag.

Ørbæk: Der bliver folkefest på marken ved Svendborgvej i Ørbæk Marked den anden weekend i juli.

Også selv om Nyborg Kommunes nye krav om en landzonetilladelse til det populære kræmmermarked i værste fald kan blive en sag, der trækker i langdrag.

Ørbæk Marked skal have en landzonetilladelse, fordi der er tale om en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor et areal bliver benyttet til noget andet end dets oprindelige formål.

Men som vicekommunaldirektør og teknik- og miljødirektør Søren Møllegaard siger, så er Ørbæk Marked "et glimrende arrangement, som kommunen er glad for".

Annonce

Fast procedure

En sag om landzonetilladelse følger en fast procedure, hvor den både skal til administrativ og politisk vurdering.

Der følger også en offentlig høringsfase og klageret med.

Men selv hvis behandlingen af Ørbæk Markeds ansøgning om landzonetilladelse skulle trække i langdrag, kan folkefesten gennemføres.

- Så giver reglerne mulighed for at gennemføre markedet, fordi vi så ville kunne sige, at det, der hedder den "retlige lovliggørelse", er under behandling, oplyser Søren Møllegaard.

Næstformanden i landsforeningen By- og Markedsfester, Mogens Lorenzen, er i øvrigt spændt på, hvor langt Nyborg Kommune vil gå med sin tolkning af reglerne om landzonetilladelse.

- Der er masser af små og store arrangementer, der kan komme ind under kravet om landzonetilladelse, fordi de gentages hvert år. Så de kan ende med at få travlt på rådhuset på grund af det her, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce