Annonce
Nyborg

Ørbæk Marked 2020: Festen fortsætter

Nyborg Kommune vil strække sig langt for ikke at spolere sommerens folkefest for 100.000 gæster på Ørbæk Marked. Foto: Sugi Thiru
Nyborg Kommune vil ikke spolere Fyns største folkefest. Heller ikke, hvis en sag om landzonetilladelse trækker i langdrag.
Annonce

Ørbæk: Der bliver folkefest på marken ved Svendborgvej i Ørbæk Marked den anden weekend i juli.

Også selv om Nyborg Kommunes nye krav om en landzonetilladelse til det populære kræmmermarked i værste fald kan blive en sag, der trækker i langdrag.

Ørbæk Marked skal have en landzonetilladelse, fordi der er tale om en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor et areal bliver benyttet til noget andet end dets oprindelige formål.

Men som vicekommunaldirektør og teknik- og miljødirektør Søren Møllegaard siger, så er Ørbæk Marked "et glimrende arrangement, som kommunen er glad for".

Annonce

Fast procedure

En sag om landzonetilladelse følger en fast procedure, hvor den både skal til administrativ og politisk vurdering.

Der følger også en offentlig høringsfase og klageret med.

Men selv hvis behandlingen af Ørbæk Markeds ansøgning om landzonetilladelse skulle trække i langdrag, kan folkefesten gennemføres.

- Så giver reglerne mulighed for at gennemføre markedet, fordi vi så ville kunne sige, at det, der hedder den "retlige lovliggørelse", er under behandling, oplyser Søren Møllegaard.

Næstformanden i landsforeningen By- og Markedsfester, Mogens Lorenzen, er i øvrigt spændt på, hvor langt Nyborg Kommune vil gå med sin tolkning af reglerne om landzonetilladelse.

- Der er masser af små og store arrangementer, der kan komme ind under kravet om landzonetilladelse, fordi de gentages hvert år. Så de kan ende med at få travlt på rådhuset på grund af det her, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce