Annonce
Nyborg

Ørbæk Bageri: Sygdom kostede dyrt

Bagermester Richard Muhs og fru Annegrethe blev begge ramt af sygdom i 2017. Det kunne ses på bundlinjen i bageriets regnskab, men nu er den snart 75-årige bagermester i gang igen. Arkivfoto: Kim Rune.

Parret bag Ørbæk Bageri blev begge ramt af sygdom. Det kostede på bundlinjen, men virksomheden blev reddet.

Ørbæk: - Både min kone og jeg blev syge sidste vinter, og vi måtte simpelthen sætte os med vores personale og diskutere, hvad der skulle ske. Enten måtte vi lukke, eller også måtte vi prøve at komme igennem det og redde virksomheden. Og vi valgte altså den sidste mulighed.

Sådan forklarer bagermester Richard Muhs, at Ørbæk Bageri i sit seneste regnskab måtte indkasserer et minus på 157.000 kroner før skat. Det er cirka 300.000 kroner dårligere end året før.

Ørbæk Bageri har en årrække kørt med en fornuftig økonomi, men resultatet tog altså et ordentligt dyk 2017/2018-regnskabet.

Bagermesteren blev ramt af en blodprop, og hans hustru Annegrethe Muhs af en blødning i hjernen, og da de begge har lagt mange timer i bageriet og forretningen, kan det naturligvis ses i regnskabet. Ørbæk Bageri måtte ansætte en bagersvend og en halvdags dame til butikken.

Nu står den snart 75-årige bagermester igen for rugbrød, franskbrød og kager, og Richard Muhs ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

Familien Muhs har til sommer drevet bageriet i Ørbæk i 45 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce