Annonce
Kerteminde

Ønskerne om cykelstier står i kø: - Vi er desværre nødt til at prioritere

Kombinationen af børn på cykler og smalle veje er noget, der kan give ikke mindst forældre ondt i maven. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
I alle dele af kommunen står der borgere med gode argumenter for, at netop deres ønske om en cykelsti skal imødekommes.

Nordøstfyn: Da vi for nylig skrev, at der nu måske bliver etableret en cykelsti mellem Kerteminde og Ladby, væltede det frem med andre ønsker om cykelstier.

Nogle ønskede en sti Birkende-Marslev, andre pegede på Munkebo-Mesinge. Det ene ønske efter det andet blev præsenteret. Alle ledsaget af gode argumenter.

Mange flere ønsker end det er muligt at imødekomme, beklager formand for miljø-, natur- og teknikudvalget Jesper Hempler (SF).


Jeg kan godt se, at alle de omtalte cykelstier er vigtige, men vi bliver altså nødt til at prioritere.

Jesper Hempler (SF), udvalgsformand


- Det kan løbe op i rigtig mange penge, men selvom vi skulle have haft mange flere penge i kassen, så hjælper det ikke. Med den million, vi har sat af til cykelsti i år, har vi allerede spændt anlægsloftet til det yderste, siger udvalgsformanden.

- Jeg kan godt se, at alle de omtalte cykelstier er vigtige, men vi bliver altså nødt til at prioritere. Men det vil da være dejligt, hvis vi i fremtiden kan anlægge en cykelsti hvert eller hvert andet år, efter at vi i flere år ikke har haft råd.

Han peger blandt andet på forslaget om at forlænge stien til Ladby videre til Nymarkskolen som åbenlyst fornuftig. Eller en sti fra Langeskov til Odense, hvor Odense allerede har sat deres del på prioriteringslisten:

- Det vil jo give rigtig god mening og nærmest blive en supercykelsti. Men det er en, der kræver en hel del økonomi.

Annonce

Håb for Rynkeby

Ønsket om en cykelsti Rynkeby-Langeskov er han imidlertid indstillet på at imødekomme allerede i år samtidig med Ladbystien, hvis de øvrige byrådsmedlemmer vil være med.

- I år laver vi to minus en vej gennem Rynkeby til Urup, og så vil det give rigtig god mening at tage det sidste stræk med. Det er en også en vej, hvor der bliver kørt forholdsvis stærkt, forklarer han.

Jesper Hempler vil på det kommende udvalgsmøde foreslå de øvrige medlemmer, at de med det samme beslutter sig for at søge statstilskud til cykelstier til indeværende år, og derefter beder økonomiudvalget om de nødvendige penge.

- Jeg mener ikke, at vi kan udsætte det til budgetlægningen, for så er jeg bange for, at vi måske forpasser chancen for at få del i tilskuddet fra staten, og det ville da være rart at få dem til at betale det halve af udgiften.

Han kan tage kommunens officielle sundhedspolitik med, når kan skal bede om tillægsbevilling. Heri står sort på hvidt, at kommunen vil udbygge cykelstierne og motivere til bevægelse og at flere transporterer sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce